Dortmund - Schalke: Eltérő célok a Ruhr-vidéki derbin

2019-04-27
A Dortmund a Bayern elleni kijózanító poron után nem rogyott meg, a Mainz és a Freiburg csapatát is megverte. A remény még él, hogy bajnok legyen a BVB, de ehhez nem szabad hibázni, és reménykedni kell a München botlásában.

Borussia Dortmund - Schalke 04

Online sportfogadás tipp: Dortmund győzelem

Unibet odds: 1,50

Kezdés: szombat, 15:30

 

A 2018/19-es idényben a Schalke - BVB meccseket nem lehet rangadónak nevezni, hisz amíg a Schalke célja a bennmaradás, addig a BVB versenyben van a bajnoki címért. Elég nagy a távolság ebben az idényben a két együttes között, de most ez van.

A gelsenkircheni klub szinte minden tehetségét elengedte, emiatt tart ott, ahol. Jövőre nem lesz nemzetközi szereplés, lehet építeni egy új csapat, és egész biztos, hogy egy-két év után új Draxlerek, Sanék és Meyerek tűnnek majd fel a Királykékeknél.

Persze a BVB-t is hagyták el remek játékosok, de a BVB valahogy rendre jól jön ki az igazolásokból. Lewa, Aubameyang, aztán ugye Dembélé, akivel a BVB óriásit kaszált. Ugye a Barca mindenképp akarta pótolni valakivel Neymart, aztán mivel Neymarért kaptak egy raklapnyi pénz, és mivel több sztrárról lecsúszott akkor a Barca, így maradt a ló helyett a 'szamár', maradt Dembélé, aki bár remek játékos, a 150 millió Eurónak kb a harmadát érte, de legjobb esetben is a felét. A BVB megint egy nagy üzlet előtt áll, mert Jadon Sanchót most horribilis összegekért vinnék, 180-200 millió Eurós ára van ennek a srácnak, és vagy a Real, vagy valamelyik másik sztár csapat ezt a pénzt ki is fogja pengetni. A BVB-nél pedig már most tudják, hogy ki lesz a jövő Dembéléje, Sanchója ...

 

A hétvégi derbiről

A Schalke a bennmaradásért, a BVB a bajnoki címért hajt Vélhetően a Királykék mezesek bennragadnak, a BVB pedig nem lesz bajnok, de négy kör alatt még sok minden történhet. Azért a Bayernnek még lesz egy húzósnak tűnő meccse Lipcsében, szóval tényleg nem kell feladni a reményt a BVB-nél.

Ami a Schalke céljait illeti, tutira előre aláírna egy döntetlent a derbin, de hát ez nem így megy. A BVB-nak a döntetlen egyenlő a vereséggel, és egy derbin egyébként sem alibizne otthon. Itt bizony van esély a KO-ra, nekünk, akik egyik félnek sem szorítanak, egy korai BVB-gól jönne csak igazán jól, mert akkor a vendég csapatnak is kéne mutatni valamit. A korai gólra egyébként van sansz, hisz Reusék tuti megnyomják majd az első 10-15 percet, ahogy hazai pályán mindig. A BVB 'rádobja a vizes lepedőt' a Schalkéra. Idé elég nagy a különbség a két együttes között, de a kereteket megnézve ez nem csoda. ehhez képest a hazai siker 1.50-es szorzója eléggé meglepő. A BVB sokkal jobb csapat jelenleg, igazából a formával sincs gond, sérültek, eltiltottak sincsenek, legalábbis a kulcsjátékosokat illetően. Otthon játszik a BVB, itt bizony eléggé evidensnek tűnik a hazai győzelem, akár még hendikeppel is.

Címkék: sportfogadás, tipp,