Dortmund - München: A Német Szuperkupa jó erőfelmérőnek ígérkezik

2019-08-02
Minden kétséget kizáróan Németország két legerősebb csapata ütközik meg szombaton a Szuperkupában. Ez egyszerre tét-, és felkészülési meccs, nagyon jól megnyerni, de nem annyira fáj elveszíteni.

Borussia Dortmund - Bayern München

DFL Super Pokal

Online sportfogadás tipp: A Dortmund nyeri a szuperkupát

Unibet odds: 2.20

Kezdés: 2019.08.03. 20:30

 

A 2019-es DFL Super-Pokal egy meccsen dől el. A mérkőzést Dortmundban, a Signal Iduna Parkban rendezik, ez tehát a BVB-nek kedvez.

A Bayern egyébként 2012 óta mindig ott van a Szuperkupán, az utolsó három kiírást meg is nyerte. A München 2016-ban 2-0-ra verte a BVB-t, 2017-ben szintén a sárga-feketékkel játszott, 2-2 után büntetőpárbajban győzött. Aztán jött az ezidáig utolsó kiírás, a 2018-as, amikor is a Bőrgatyások erőt demonstráltak a Frankfurt ellen, 5-0-ra győztek. Lewandowski mesterhármasát Thiago és Coman toldotta meg egy-egy góllal, így alakult ki az 5-0.

A Dortmund is elég sűrűn ott van a hivatalos idénynyitón, de legutóbb csak 2014-ben nyert itt. 'Természetesen' a Bayern volt az ellenfél, de 2-0 arányban a Ruhr-vidéki csapat tudott ott győzni, de annak öt éve már.

A nyár egyik érdekessége, hogy Hummels a Bayernből visszatért Dortmundba. A Münchennél persona non grata lett, Hummels és a Bayern is másképp kommunikálta a váltást, de az biztos, hogy jobb ez így mindenkinek. Érkezett még Brandt a sárga-feketékhez, szóval gyengébb nem lett BVB.

A Bayernnél Hummels ment, de Pavard és Lucas Hernandez jött, szóval a védelem nem lett gyengébb.  Viszont ennyi, és közben ment Hummels mellett Robben és Ribery és Rafinha, valamint nincs már James sem. Közben a BVB megtartotta értékeit (egyelőre), itt marad Alcacer, jött Hummels, Brandt, Nico Schultz és Thorgan Hazard. Közben csak Pulisic távozott, aki egyébként sem volt alapember.

Szóval eddig úgy néz ki, hogy az előttünk álló idény sem lesz sima. A 2018/19-es pontvadászatot is csak az utolsó fordulóban húzta be a Bayern. Simán lehet, hogy az új idényt már be sem húzza. Ha Reus egyszer végre végig egészséges marad. Ha Hummels ismét szívét-lelkét beleadja a játékba, akkor itt megtörhet a Bayern-dominancia.

A Bayern nemrég az Audi Kupán a döntőben nem bírt a Tottanhammel, egész biztos, hogy valamivel fáradtabb, sokkal több meccset játszott a nyáron. A BVB szépen csöndben készül az új idényre, és egész biztos, hogy Favre mester és csapata rögtön az első adandó alkalommal tudatni szeretné a Bayernnel, hogy trónfosztásra készül. Egy ilyen találkozón a közönség is sokat lendíthet a hazai csapat játékán, mi tehát egyértelműen a BVB mellett tesszük le a voksunk.

Címkék: sportfogadás, tipp,