Döntött a bíróság: 5,5 milliós kártalanítást kap egy német sportfogadó

2023-01-02
A Kölni Területi Bíróság 14.000 euró visszatérítést ítélt meg egy játékosnak, miután fogadásokat tett egy engedéllyel nem rendelkező sportfogadási szolgáltatónál.

 

A felperes 2020 és 2022 között játszott a Vulcanvegas.com sportfogadási oldalán, melyet a ciprusi székhelyű Brivio Limited üzemeltet. A felperes veszteségét 14.000 euróra, tehát 5,5 millió forintra becsülték.

A korábbi ügyektől eltérően, amelyek a szerencsejátékokról szóló negyedik Államszerződés németországi hatálybalépése előtti tevékenységgel foglalkoztak, ezt az ügyet 2022-ig bezárólag vizsgálták. A Brivio Limited nem rendelkezett működési engedéllyel sem a Szerződés hatálybalépése előtt sem utána, tehát a szerződés utáni tevékenysége is illegális volt. 

A bíróság szerint a szolgáltató megsértette a szerencsejátékokról szóló állami szerződést, mivel nem rendelkezik működési engedéllyel. Amellett, hogy a veszteségek megfizetésére kötelezték, a Brivio Limited-nek a kapcsolódó bírósági költségeket is meg kell fizetnie.

Ez egyike azoknak a közelmúltbeli németországi visszatérítési ügyeknek, melyben a bíróság a felperesnek adott igazat, bár a legtöbb eset online kaszinóra vonatkozott, amely csak tavaly vált legálissá Schleswig-Holsteinen kívül. A múlt hónapban a német Nordrhein-Westfalen tartomány legmagasabb bírósága úgy döntött, hogy a PokerStarsnak 58.517 eurót kell megtérítenie egy játékosnak.