Döntetlennel is csoportelső a női pólóválogatott

2013-07-11
A magyar női vízilabda-válogatott az Egyesült Államok és Ausztrália legyőzése után a franciákkal döntetlent játszott, de ez is elegendő volt a csoport megnyeréséhez a kazanyi Universiadén.

 

Ugyancsak szerda délután szállt medencébe a magyar férficsapat, amely magabiztosan verte Kanada együttesét.

 

Az esemény honlapja szerint az egyetemista és főiskolás sportolók oroszországi világjátékán a női együttes igen gyengén kezdett a franciák ellen, akik 4-1-re elhúztak, s később is rendre tartani tudták az egy-két gólos különbséget. 6-6-nál ugyan egyenlő lett az állás, a rivális azonban 8-6-os előnyre tett szert a negyedik negyed hajrájában. Szűk másfél perccel a vége előtt a triplázó Somhegyi Noémi szépített, majd 14 másodperc volt vissza, amikor Csabai Dóra egyenlíteni tudott. A magyar válogatott így első lett négyesében, s a másik kvartett negyedikjével játszik majd pénteken az elődöntőbe jutásért.

 

női vízilabda, B csoport, 3. forduló:

Magyarország-Franciaország 8-8 (1-4, 2-1, 2-1, 3-2)

 

A férfiaknál Magyarország válogatottja könnyed játékkal, nyolc góllal bizonyult jobbnak a kanadaiaknál. A csapat legeredményesebbje Halek Márton volt, aki négy gólig jutott.

 

férfi vízilabda, A csoport, 4. forduló:

Magyarország-Kanada 14-3 (2-0, 4-1, 3-1, 5-1)

 

A három győzelemmel és egy vereséggel álló magyar együttes hatfős csoportjában legközelebb csütörtökön mérkőzik: budapesti idő szerint 16.30 órától Japán gárdája az ellenfél.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vízilabda,