Döntetlennel búcsúzott az Eger a BL-től

2013-03-21
Kiesett az Eger a férfi vízilabda Bajnokok Ligájából, miután a nyolcaddöntő visszavágóján - a március 9-én Belgrádban elszenvedett hétgólos vereség után - idehaza döntetlent játszott a Crvena zvezdával.

 

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:

ZF-Eger - Crvena zvezda (szerb) 8-8 (2-2, 0-3, 3-2, 3-1)

a magyar csapat góldobói: Salamon 3, Gór-Nagy 2, Seman, Kovács G., Lőrincz 1-1

Továbbjutott a Crvena zvezda 21-14-es összesítéssel.

 

Az Eger szemszögéből nézve tetemes mínuszról, 6-13-ról kezdődött a szerb alakulat elleni csata a Bitskey uszodában, ahol mintegy kétezren várták Gerendás György legénységének fellépését.

 

Az első hazai gólig csaknem öt perc telt el, miközben a vendégek megszerezték a vezetést. Salamon Ferenc remek lövéssel egyenlített, s ugyanígy tett Gór-Nagy Miklós is az első játékrész hajrájában (2-2). Nem változott a forgatókönyv a második negyed elején sem, merthogy megint a szerbek tettek szert előnyre, ami az Eger szempontjából azonban még sajnálatosabb volt, hogy egymás után háromszor is betaláltak ebben a nyolc percben, a házigazdák ugyanakkor egyszer sem (2-5).

 

A nagyszünet után Salamon jobb felső sarkos bombájával, majd hatásos pattintásával 4-5-re szépített az Eger, az egyenlítés helyett azonban újfent szerb gól következett (4-6). Gór-Nagy tette megint szorossá az állást, de ez az állapot sem sokáig tartott - részben a kiválóan teljesítő ellenfél, részben a sokat hibázó, emberelőnyös lehetőségeket is elherdáló egriek miatt (5-7). A befejező nyolc perc nyitányaként a szlovák légiós Lukas Seman húzásból módosított 6-7-re, ám rövidesen visszaállt a kétgólos különbség (6-8). Aztán végre - Kovács Gábor révén - fórból is eredményes volt az Eger (7-8), öt másodperccel a dudaszó előtt pedig a fiatal Lőrincz Bálint mentette döntetlenre a meccset, beállítva a 8-8-as végeredményt. Az "iksz" azonban a Crvena zvezdának kedvezett, amely összesítésben magabiztosan masírozott be a BL legjobb nyolc csapata közé.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vízilabda,