Djokovic jövőre az összes Grand Slamet meg akarja nyerni

2013-11-12
Az ATP-világbajnokságon győztes Novak Djokovic szerint a sorozatban aratott 22 győzelme jó kiindulási alap ahhoz, hogy még többet hozzon ki a 2014-es szezonból.

 

A 26 esztendős sztárjátékos két és fél hónapja veretlen, és úgy érzi, lendülete még a hétvégéig kitart - ekkor rendezik ugyanis Belgrádban a csehek elleni Davis Kupa-döntőt -, aztán jöhet az elemek újrafeltöltése, hogy az Australian Openen ismét győzni tudjon.

 

„Különösen motivált vagyok, szeretem a munkát, de tudom, pihenésre is szükség van a holtszezonban” - jegyezte Djokovic, akinek van némi hiányérzete a 2013-as évet illetően.

 

„Három fontos meccset elveszítettem az idei Grand Slam-tornákon, pedig ezeken mindig győzni akarok! Jövőre ez lesz a fő célpont” - mondta.

 

Az Australian Open megnyerését követően a Roland Garroson a spanyol Rafael Nadaltól kapott ki az elődöntőben, majd a skót Andy Murrayvel a wimbledoni, Nadallal szemben pedig a US Open-fináléban maradt alul, végül novemberben spanyol riválisa elvette tőle a világranglista első helyét.

 

Forrás: MTI

Címkék: tenisz,