Diósgyőr - Debrecen: A DVTK romokban, zsinórban hetedik vereségét szenvedheti el hétvégén

2018-11-09
A Diósgyőr nincs irigylésre méltó helyzetben. Ellenben gödörben van, és ezt használhajta ki a stabilan teljesítő Debrecen szombat délután.

Diósgyőr - Debrecen

Online sportfogadás tipp: DVSC góljai 1,5 felett

Unibet odds: 2,20

Kezdés: 2018.11.10. 14:30

 

A Diósgyőrnél a baj nem kevés. Csak azért nem totálisan utolsó a csapat az NBI-ben, mert a Szombathely is minden előzetes elképzelést képes alulteljesíteni. Ha megnézzük a tabellát alulról, és látjuk, hogy Szombathely-DVTK-Kisvárda a sorrend, akkor beugrik, hogy mindhárom együttes új vagy felújított stadionban játszik, aztán hogy milyen szinten, azt hagyjuk...

A DVTK legutóbb még a mezőkövesdi pályán fogadta DVSC-t, és nyert 3-2-re. Azon a találkozón egészen pontosan egy félidőt emberelőnyben játszott a Diósgyőr. Más kérdés, hogy így is kapott két dugót, pedig akkor még a csapatban volt Lipták, Ugrai és Busai a magyarok közül, azóta őket ilyen-olyan okok miatt már nem láthatjuk a DVTK-nál. Ioannidis és Vela sincs, szóval átalakult a Diósgyőr, és sokkal inkább gyengült, mint erősödött. És itt kell megjegyezni, már akkor sem volt erős.

Azóta már Bódogot is fenéken billentették, Herczeg 'Bandi bá' viszont a DVSC-nél közben szépen lerakta az alapokat, és stabil NBI-es csapatot varázsolt a Debrecenből. Bódi visszatért a Vidiből, vele mindenképp nagyot erősödött a hajdúsági együttes.

A DVSC összeállt, öt forduló óta veretlen (3 győzelem-2 remi) az NBI-ben. Közös ebben az öt találkozóban, hogy legalább két gólt lőtt a DVSC ezeken a találkozókon. Kettőt vertek Bódiék a Groupamában az FTC-nek is, annak az FTC-nek, amely október végén egy félidő alatt kivégezte a Diósgyőrt. A két együttes DVTK-s pályaválasztásával az örökmérleg 25-7-7, viszont nézzük csak a közelmúlt meccseit:

  • 2017.12.09. DVTK - DVSC 3-2
  • 2017.05.27. DVTK - DVSC 1-3
  • 2016.09.24. DVTK - DVSC 1-3
  • 2015.08.15. DVTK - DVSC 0-2

Látjuk, hogy a közelmúlt találkozóin legalább két gólig rendre eljutott a Debrecen. Most is ezt várjuk, hisz a Loki nagyon egyben van, a dobogót ostromolja. A lőtt gólokkal nincs probléma, így valószínűleg a keleti rangadón sem lesz. Ez a DVTK most otthon sem félelmetes, így a tippünk majdhogy nem evidens, a DVSC min. két gólt lő szombaton (2,20).

Címkék: sportfogadás, tipp,