A Deutsche Telekom is beszáll az online sportfogadásba

2014-09-09
A Deutsche Telekom német telekommunikációs óriáscég – a Magyar Telekom többségi tulajdonosa - bejelentette, hogy szolgáltatásait az online sportfogadással kívánja szélesíteni.

 

Közleményében a vállalat szóvivője elmondta, hogy bár a cég egyértelműen bővülési lehetőségként tekint a piacra, még nem tisztázott, hogy pontosan milyen termékeket kínálnak majd ügyfeleiknek.

 

„A sportfogadási piac virágzik, így a területre való belépés a Deutsche Telekom érdekében áll. Jelenleg még nem egyértelmű azonban, hogy milyen termékeket fogunk kínálni.” – nyilatkozta a szóvivő a Reuters hírügynökségnek. 

 

A Sueddeutsche Zeitung német napilap szombati szám szerint a Deutsche Telekom a Deutsche Sportwetten (DSW) elnevezésű cégen keresztül kívánja beindítani a sportfogadási szolgáltatását, mely várhatóan elnyeri a kormány jóváhagyását. A szóvivő megerősítette, hogy a DSW rajta van a listán, azonban a végső döntés csak 15 napon belül várható. 

 

Ha a DSW megszerzi a német szerencsejáték hatóság engedélyét, a Deutsche Telekom várhatóan részesedést szerez a társaságban, és annak többségi részvényese lesz, mely lépést már jóváhagyta az ország kartell hivatala. 

 

A DSW jelenleg egy osztrák szerencsejáték cég tulajdonában van, mely a Deutsche Telekom belépése után továbbra is a cég kisebbségi részvényese maradna.