Del Bosque és Van Gaal méregeti egymást

2013-12-06
Erős csoportba került a spanyol labdarúgó-válogatott a vb-sorsoláson szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque szerint.

 

„Nem mondhatjuk, hogy könnyű a helyzetünk, a sorsolás erős ellenfelekkel hozott össze bennünket, ugyanakkor nem a miénk a halálcsoport. Vannak nagyon erős csoportok, mint például az, amelyikbe Uruguay, Olaszország és Anglia került” - vélekedett a címvédő együttes szakvezetője Costa do Sauipében a négyesek kialakítása után.

 

Del Bosque hozzátette, hogy reggel volt egy fogadása, mely szerint összekerülnek a hollandokkal, akikkel négy éve döntőt játszottak, és ez be is jött.

 

„A védelmük kicsit átalakult időközben, de még mindig van Robbenük, Van Persie-jük, Van der Vaartjuk, Sneijderük” - folytatta, majd a chilei együttesre áttérve úgy fogalmazott: nem egyszerű ellenük futballozni, sokszor letámadják az ellenfelet, fizikálisan erősek.

 

A csoport negyedik csapatát, az ausztrált ismeretlennek vagy inkább a legkevésbé ismertnek nevezte, érzékeltetve ugyanakkor, hogy éppen ezért nem lehet biztosra menni ellene.

 

„Készen kell állnunk az első naptól kezdve, fontos lesz a lelkiállapot, mert a hollandokkal szemben maximális teljesítményt kell majd nyújtanunk” - ezzel arra utalt Del Bosque, hogy ha a hollandok mögé szorulva másodikként végeznek csoportjukban, akkor a papírforma alapján a házigazda brazilokkal játszanak majd a nyolcaddöntőben.

 

„Úgy vélem, az A csoportban a brazilok végeznek az élen, ezért nekünk is meg kell próbálnunk elsőnek lenni” - rögzítette a lényeget a spanyol Cuatro csatornának nyilatkozva.

 

Ugyanitt Louis van Gaal, a hollandok mestere úgy fogalmazott, hogy nehéz lesz, mert amint a spanyol, úgy a holland válogatott is el akar jutni egészen a végéig. „Ráadásul még akkor is összekerülhetünk a brazilokkal, ha megnyerjük csoportunk küzdelmeit” - emlékeztetett arra, hogy ha a hazaiak másodikak lesznek a négyesükben, akkor a B csoport elsőjével mérkőznek majd meg a legjobb nyolc közé kerülésért.

 

„Brazília az első számú esélyese a tornának, Spanyolország pedig számunkra kihívás. A chilei is jó csapat, láttam játszani, az ausztrálokkal szemben pedig nagyon rossz a mérlegünk. Először a spanyolokkal mérkőzünk meg, remélem, nem lesznek optimális formában” - érzékeltette van Gaal, milyen nehéz ütközetre számít.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,