Dél-Afrika - Kína: Ez lehet a csütörtöki nap tippje!

2019-06-13
A női foci-vb-n Dél-Afrika és Kína is vereséggel kezdett, így a továbbjutáshoz a 2. fellépésen mindent meg kell tenniük a győzelem érdekében

Dél-Afrika - Kína

FIFA Women's World Cup

 

Online sportfogadás tipp: Kína góljai 1,5 felett

Unibet odds: 1,73

Kezdés: csütörtök, 21:00

 

Az afrikai együttes már a felkészülési fázisban sem mutatott sok erőt, aztán itt a vb-n a nyitómeccsén is kikapott 3-1 arányban. A vb előtt még felkészülési meccsen kikapott az Egyesült Államoktól 3-0-ra, majd a norvégok ellen 7-2-re, ezek nem voltak jó előjelek. Főleg a norvégoktól kapott hét gól volt sok! Aztán a vb-n már tétmeccsen jött a Spanyolország elleni találkozó, ott 3-1 arányú vereséget sikerült elkönyvelni.

Dél-Afrika összehozott a spanyoloknak két büntetőt, Hermoso mindkettőt bevágta, amit a hispán csapat még egy akciógóllal is megfejelt. Hiába szerzett vezetést Dél-Afrika, mégis 3-1-re kikapott. A védekezés nem túl acélos, nagyon sok gólt kap a csapat. A Ciprus Kupán is játszott tavasszal 4 felk. meccset, mind a négyen kapott minimum 2 gólt.

Kína azért erős csapat, erősebb, mint akikkel a Ciprus Kupán Dél-Afrika találkozott. Ráadásul rutinos vb résztvevő, és a németek ellen bár kikapott szűken, 1-0-ra, a mutatott játék azért bizakodásra ad okot. Kína nagyon szervezett, stabil csapat. Bár nem túl virtuóz, de igazából csapatként jó, mindenki teszi a dolgát, rengeteg dolgoznak a lányok a pályán, végtelenségig betartják az edzők utasítását, és ennek elégnek kell lenni Dél-afrika ellen.

Kínának megvoltak a helyzetei Németország ellen is, itt most egy sokkal gyengébb, szervezetlenebb, több hibát vétő csapat ellen már nem csak helyzetekig, de gólokig jutna Kína. Igazából ami miatt ezt a tippet húzzuk, az az, hogy nagyjából nincs ellene érv. Kína mindenben jobb. A németek ellen is simán lehozzák remivel, ha nincs az a bombagól egy kipattanóból. Mezőnyben Kína jól játszott, most pedig az afrikai szertelenségnek, a sok hibának köszönhetően egész biztosan gólokat fog elérni az ázsiai együttes. Dél-Afrika meg nem nagyon tud majd helyzeteket kidolgozni, mert a kínai lányok gyorsak, szervezettek, kellően kemények, szóval igazából egy szóval jobbak mind előre játékban, mind védekezésben.

Címkék: sportfogadás, tipp,