Debreceni futballsiker a Lyon ellen

2014-07-05
A BL-selejtezőre készülő Debreceni VSC barátságos mérkőzésen legyőzte a hétszeres francia bajnok Olympique Lyont a Nagyerdei Stadionban.

 

Eredmény:    

DVSC-TEVA - Olymique Lyon 4-2 (2-0)

 

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 8000 néző, v.: Bognár

gólszerző: Sidibe (20., 68.), Kulcsár (40., 66.), illetve Yattara (46.), Bahlouli (75.)

 

A Bajnokok Ligája 2009/2010-es kiírásában a két csapat egy csoportban szerepelt, s akkor az egymás elleni meccseken a franciák alaposan elintézték a Debrecent, hiszen mindkét mérkőzést 4-0-ra nyerték. Akadt tehát törlesztenivalója a hajdúsági együttesnek, amelynek egyik meghatározó alakja, a csapatkapitányi karszalagot viselő Bernáth Csaba most játszotta utolsó meccsét a Loki színeiben. Bő tíz perc után adta át helyét a közönség vastapsa mellett az őt váltó Lázár Pálnak.

A jobban játszó magyar csapat a 20. percben szerzett vezetést: a jobb oldalon előretörő Lázár remek csel után középre emelt, az ötösön belül álló Sidibe fejjel a kapuba küldte a labdát (1–0). Húsz perccel később megduplázta az előnyét a Debrecen: ekkor Bódi Ádám nyomult fel a bal oldalon, pompás beíveléséből Kulcsár Tamás fejelt közelről a hálóba (2-0).

A második félidőben szinte azonnal gólt szereztek a franciák: a szünetben beállt Mohamed Yattara lőtt a jobb alsó sarokba 13 méterről (2-1). A Lyon támadásban maradt, erőteljesebb játékra váltott, ám a Debrecen a második félidő első hazai akciójából eredményes volt: a 66. percben Kulcsár küldte a labdát a bal alsó sarokba (3-1). Nem sokkal később pedig megszületett a negyedik Loki-gól is: a szintén duplázó Sidibe egy vendégvédő közreműködésével juttatta a kapu bal oldalába a labdát (4-1). A 75. percben a Lyon 11-esből szépített Bahlouli révén, közelebb azonban már nem került a vendégcsapat, megérdemelten nyert a lehetőségeivel jobban sáfárkodó Debrecen.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,