Debrecen-Kisvárda: Elveszíthetik veretlenségüket a szabolcsiak

2018-09-21
A magyar női kézilabda NBI-ben a Győr-Fradi-Érd trió mellett a Kisvárda is veretlen. Ezt a veretlenséget szeretnék elvenni Kovácsék péntek délután.

DVSC - Kisvárda

Kézilabda, NBI - női

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 49.5 alatt

Unibet odds: 1,74

Kezdés: péntek 18:00

 

A Kisvárda az előző idényben nem rajtolt ennyire jól, mint idén. Ebben a szezonban még veretlen, bár való igaz, a Mosonmagyaróvár, a Budaörs és a jelenlegi Fehérvár sem tartozik az élcsapatok közé. A DVSC sem biztos, ugyanakkor Debrecenben meccset nyerni nem egyszerű. A hajdúsági együttesnek egy hazai bajnokija volt a Békéscsaba ellen, azt 37-25-re megnyerte. Az igazi gálaelőadás volt, ez aligha lesz az.

A DVSC B'csaba elleni hazai meccse papírforma volt, nem volt esélye a liláknak. De ugyanígy nem volt esélye Kovács Annáéknak Siófokon és Győrben. Ez a Kisvárda elleni találkozó viszont igazi ki-ki meccsnek számít, hisz két hasonló kvalitású csapatról beszélünk.

Két hasonló erősségű együttes, és abban is hasonlóak, hogy a stabil védekezés az alap. Az elsődleges, hogy a csapatok ne kapjanak gólt. a második legfontosabb, hogy minél kevesebb labdát adjanak el, és az ellenfél ne tudjon könnyű gólokat dobni. Mindkét mester szeretné elkerülni, hogy csapatát leindítsák.

Az előző debreceni meccsük is a védekezésről szólt, 24-24-es döntetlennel zárult a DVSC-Kisvárda találkozó. A két együttes között az egész meccset tekintve maximum két gól volt a különbég, végig fej-fej mellett haladtak, szóval nem volt meglepő a pontosztozkodás.

A Kisvárda játékstílusa nem feltétlenül a leglátványosabb. Viszont eredményes, és amíg az eredmények jönnek, addig nem lesz változtatás. Szóval a nyitókörben otthon a Mosonmagyaróvár ellen játszott 19-16-os siker sem volt épp gólzáporos. Egy jobb félidőben összejön néha 35 gól, itt egy meccs kellett hozzá. Az Alba-Fehérvár elleni 23-23 sem a gólokról szólt. A Budaörs elleni 31-22 majdnem gólgazdagnak tekinthető, de a Budaörs ennél sokkal őrültebb meccsekre is képes. Viszont a Várda itt is csak 22 gólt kapott, szóval az a bizonyos védekezés itt is rendben volt. Három meccs, 16, 23 és 22 kapott gól, hátul nagyon rendben van a szabolcsi együttes.

Valószínű, hogy pénteken még keményebb lesz, aztán meglátjuk, ez mire elég. Az eddigi két DVSC-Kisvárda találkozón 24-20-as és 24-24-es végeredmények születtek. Harcos találkozó lesz, ami inkább a keménységről szól majd, mintsem a gyenge védelmekről és a gólokról.

Címkék: sportfogadás, tipp,