David Villa az Atlético Madridhoz igazolt

2013-07-09
A spanyol bajnok FC Barcelona hétfőn eladta válogatott labdarúgóját, David Villát az Atlético Madridnak.

 

A 31 éves csatár meglepően csekély összegért, legfeljebb 5,1 millió euróért vált klubot. A fővárosi gárdának most mindössze 2,1 milliót kell fizetnie a katalánoknak, s további 2 milliót akkor kell átutalnia, ha a következő szezonban is az Atléticóban futballozik Villa, a maradék egy millió pedig akkor illeti meg a Barcelonát, ha Villa kitölti 2016 nyaráig szóló szerződését az Atléticónál.

 

Az alacsony ár oka az, hogy a megállapodás értelmében, amennyiben a madridiak túladnak Villán, akkor a vételár fele a Barcelonáé lesz.

 

Érdekesség, hogy a spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnok támadó tétmérkőzésen éppen a Barcelona ellen mutatkozhat majd be új csapatában, amely kupagyőztesként a spanyol Szuperkupában találkozik a bajnokkal.

 

Villa a spanyol nemzeti együttes történetének legeredményesebb játékosa, ugyanis eddig 92 találkozón 56-szor volt eredményes a címeres mezben. Profi pályafutását a Sporting Gijónban kezdte, majd a Real Zaragozához igazolt, s onnan szerezte meg 2005-ben a Valencia, ahol igazi sztár lett. A Barcelona 2010-ben 40 millió eurót fizetett Villáért, aki bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyert az együttessel.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,