David Villa New Yorkba igazolt

2014-06-03
Az észak-amerikai profiligához (MLS) jövőre újoncként csatlakozó New York City FC-ben folytatja pályafutását David Villa, a spanyolok világ- és Európa-bajnok csatára.

 

A tengerentúli klub bejelentése szerint a 32 éves támadó három évre írt alá, s ő az első játékosa a Manchester City futballklub és a New York Yankees baseballklub által tavaly alapított New York City FC-nek.

 

"Izgalmas és történelmi pillanat ez a City életében - mondta Ferran Soriano vezérigazgató. - David a világ egyik legjobb futballistája, igazi győztes, így biztos vagyok abban, hogy a New York-iak nagyon fogják élvezni a játékát."

 

Villa azt nyilatkozta, segíteni akar az MLS népszerűsítésében, egyúttal játékával és góljaival hozzá akar járulni ahhoz, hogy a New York City FC a liga legjobb csapatává váljon. "Büszke vagyok rá, hogy a klubot alapítók a szerződtetésem mellett döntöttek. Ezt a felelősséget magammal viszem a pályára, ahol a játékommal igyekszem majd meghálálni a bizalmat, és bebizonyítom, hogy megérte leigazolni" - tette hozzá a spanyol válogatott gólrekordere.

 

A nemzeti csapattal a jövő csütörtökön kezdődő brazíliai vb-re készülő csatár a legutóbbi bajnoki szezonban 13 gólt szerzett, az Atlético Madriddal megnyerte a bajnokságot, a Bajnokok Ligájában pedig döntőbe jutott. Korábban a Real Zaragozában, a Valenciában és az FC Barcelonában szerepelt, utóbbival BL-t is nyert. A válogatottban eddig 95-ször jutott szóhoz, és 56 alkalommal volt eredményes.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,