Darts: Michael Smith megállítja a Gerwen-hengert?

2019-01-01
A címben feltett kérdésre valószínűleg mindenki rávágja egyből: NEM. Viszont a meglepetések vb-jén miért ne lehetne meglepetés a döntőben is?

Michael van Gerwen - Michael Smith

PDC Darts vb - döntő

Online sportfogadás tipp: Szettek száma 9,5 fölött

Unibet odds: 1,40

Kezdés: 2019.01.01. 21:00

 

Michael Smith az első döntőjére készül a felnőtt PDC világbajnokságon. Végig nagyon magas színvonalon játszott, ennek ellenére a győzelme 4.00-es odds mellett fizet az unibeten. Végül is érthető, mert bár Smith végig jól tolta a vb-n, de Gerwen sem mutatott gyengeséget soha. Ugye rögtön az első meccsén a bevonulás után nyakon öntötték sörrel, át kellett öltözni, késett is a meccs az incidens miatt. Tuti a szemébe is került a sörből, ami tutira csípte a szemét még meccs közben is. Egy szettet elveszített, de győzelme nem volt kérdés. Aztán jött Max hopp, majd ment is. Gerwen 4-1-re verte, az első három szettben 1 leget bukott mindössze. A Lewis izzasztotta meg legjobban a holland favoritot, ott ha a szetteket nézzük, mind elég szoros volt, az 5 szettből 4 olyan volt, ahol Lewis legalább két leget nyert, mégis 4-1 lett a vége. Viszont az volt a vb egyetlen meccse, ahol MvG ellenfele egy kis ellenállást tanúsított. Joyce a 8 között egy becsület-szettet húzott be, aztán az elődöntőben Gary Anderson a pocsék kiszállókkal, a nem túl acélos tömeggel 6-1-re kapott ki.

Van Gerwen maximum egy szettet bukott, de egyet minimum. Most a tipphez Smith-nek hármat kéne behúzni, de mi képesnek tartjuk rá őt. Smith nagyon egyben van, sallangmentes a játéka, csak a játékkal foglalkozik, tiszteli az ellenfeleit, csupa-csupa olyan megmozdulása volt ezen a vb-n, amiért csak szeretni lehet őt. Az elődöntőben a győzelme után egyből a családjához rohant oda, olyan jelek, melyekből azt le lehet szűrni, hogy most külső körülmények nem nehezítik a játékát, és csak a dartsra tud koncentrálni. Nagyon fontos ebben a játékban, hogy nyugodt körülmények között tudjon élni egy játékos, semmi se vonja el a figyelmét. Az is tuti, hogy nem csapta szét magát 31-én, nagyon profin kezeli most ezt a vb-t, és igazából élete legfontosabb meccse jön. A presztízs mellett 300 ezer £ a tét, ennyivel kap többet győztes, mint a döntő vesztese.

Ha a realitások talaján maradunk, akkor Gerwen nyer. Viszont az képtelenség, hogy úgy elverje Smith-t, mint tette Andersonnal. Ott Gary már önmagához képest pocsékul játszott, bőven-bőven 30 alatt kiszállózott, fontos pillanatokban rendre hibázott, így nem csoda a 6-1. Smith azért tud egy nagyon magas szintet hozni a tömegeket illetően, és nagyon jól dobja a kiszállókat, sőt becenevéhez méltó módon a bullt, az 50-es szektort is remekül dobja. Gary Anderson ezzel a PDC elit szintjén pocsék játékával is hozott volna minimum 2 szettet, ha ott a végén is D3-mal nem bohóckodik, ami előtte volt D6, meg D12, de tényleg egy amatőr szintjén dobta a kiszállókat.

Itt a fináléban 7 szettet kell nyerni, és azért Gerwent is meg lehet zavarni. Ő is képes egy-egy szettre szétcsúszni, meg lehet zavarni őt is. Ha Smith úgy játszik, ahogy az elődöntőben vagy a 8 között, akkor minimum három szettre jó lesz a döntőben. Azt meg tényleg senki sem tudja elképzelni, hogy az angol veri 7-0-ra, 7-1-re vagy 7-2-re MvG-t, az több lenne, mint szimpla szenzáció, az maga lenne a csoda.

Egy 7-3-mal már jó a tippünk, egy 7-4-gyel, 7-5-tet már jól is szórakozunk, aztán ki tudja, hátha még ennél is szorosabb lesz. Talán járna is nekünk, hisz a negyeddöntők, és a két elődöntő sem volt túl izgalmas. De, ha a 7-3-mal jön a tipp, szomorkodni akkor sem fogunk.

Címkék: sportfogadás, tipp,