Darts: Délután Anderson-Chisnall meccs az elődöntőért

2018-12-29
A PDC vb-jén felpörögnek az események, hisz például Chisnall péntek este még játszott, aztán szombat délután ismét a színpadra lép. Ellenfele Gary Anderson, aki vonzza a kiélezett meccseket.

Gary Anderson - Dave Chisnall

PDC - Darts vb, negyeddöntő

 

Online sportfogadás tipp: Anderson -1,5 szett

Unibet odds: 1,55

Kezdés: szombat, 15:15

 

Anderson és Chizzy a délutáni program 2. meccsét játssza, az Aspinall-Dolan összecsapás után jönnek a 'nagyágyúk'.

Chisnallnak voltak gyengébb hónapjai, az előző évben például nagyon simán kikapott a vb-n már az első meccsén, aztán ahogy visszaszedett magára pár kilót, úgy jött vissza a játéka. Most jó formában van az angol, bár Payne ellen a sírból jött vissza, de aztán Huybrechts és Jamie Lewis már szettet sem nyert ellene!

Igen ám, de Chizzynek azért mákja volt, mert a belga játékos mélyen tudása alatt dobott. a 90 alatti átlag, a nagyjából 25 %-os kiszállózás semmire sem volt elég a jó formában lévő Dave ellen. Aztán Lewis bár nem játszott rosszul, döntő pillanatokban megrogyott, és az igazán fontos kiszállókat nem tudta megdobni. Azt a meccset is 4-0-ra nyerte Chizzy, de az sokkal szorosabb volt, mint a Huybrechts elleni.

Andersonnak az első meccse bemelegítés volt Burness ellen. Aztán jött Wattimena, aki majdnem kiejtette a skótot, de Anderson nem arról híres, hogy fejben gyenge lenne. Wattimena 95-ös átlagot dobott, mellette 41%-kal dobta a kiszállókat duplára, így sem tudott nyerni. Aztán a villámkezű holland után jött Dobey, a fiatal angol srác, akinek a 100 fölötti átlag és az ehhez párosuló 41%-os kiszállózás sem volt elég. Dobey dobott még 15 darab 180-at, valószínűleg élete legjobbját hozta, ez sem volt elég Anderson ellen, aki megint pengeélen táncolt, de döntő pillanatban helyén volt az esze és a szíve.

Szóval Gary Anderson útja eddig igencsak rögös, sőt inkább sziklás. Chizzy ehhez képest a Payne elleni szoros győzelem után kétszer simázott. Csak amíg Anderson ellen Wattimena és Dobey is őrületesen jól játszott, addig Chizzynek mákja volt Huybrechts-cel, és valamilyen szinten Lewis-szal is, aki az elején még jól is játszott, de folyamatosan esett vissza játékának minősége, és el is kedvetlenedett a végére, mert tényleg döntő pillanatokban semmi sem jött össze neki.

Anderson egy napot 'pihent', míg Chisnall tegnap este még bőven dobált a negyeddöntőért. Ok, nem egy MMA-meccs, nem egy kontakt-sport, meg nem is futják szét magukat, de fejben nagyon el lehet fáradni, egy nap feltöltődés sokat számít. Chisnall nincs rossz formában, de Gary még nála is jobb, és két nem akármilyen meccsen van túl. Ha a skót azt hozza, amit hozott Wattimena és Dobey ellen, akkor ennek a tippnek jönnie kell.

A negyeddöntők már 5 nyert szettig mennek, így nekünk az is belefér, ha Chisnall, három szettet is megnyer.

Címkék: sportfogadás, tipp,