Darts: Wright vs. Klaasen, azaz 'Kígyómarás' a 'Kobra' ellen

2018-07-23
A World Matchplay elnevezésű PDC torna első fordulójának utolsó napja lesz a hétfői. Négy mérkőzés van még hátra az első körből, mi időben az utolsó, a Wright-Klaasen összecsapással foglalkozunk.

Peter Wright - Jelle Klaasen

Online sportfogadás tipp: Wright nyer

Bwin odds: 1.22

Kezdés: hétfő, 23:00 után

 

Peter Wrightban és Jelle Klaasenben nem csak az a közös, hogy a becenevükhöz köze van a kígyóhoz, hanem az is, hogy mindkettejüknek volt műtétje a közelmúltban.

Wright az előző év végén 'járta meg', epeköve volt, azt kellett eltávolítani. Egy betegség sosem jön jól, de neki pont nagyon rosszul jött, pont a vb előtt, így nem tudott megfelelően felkészülni. Voltak megingásai utána, például a Premier League-ben elég gyengén teljesített, de aztán szép lassan 'magához tért'.

Klaasen idén már nem is volt ott a PL-ben, legutóbb 2017-ben szerepelt azon a több állomásos tornán, de nem sikerült továbbjutnia. A legutóbbi vb-n honfitársa, Dekker megverte az első meccsen. A UK Openen Gurney verte az első körben. PC meccsen és a European Tour állomásain sem nagyon tud konzisztensen jól teljesíteni. Egy-egy meccsre fevillan az igazi Klaasen, aztán nyoma sincs annak a játéknak, amit egyébként Klaasen tud. A csuklóműtét óta, de már előtte sem volt az igazi, legutóbbi meccsén Boulton ellen pl. 6-1-re kapott ki, 78.19-es átlagot dobva.

Wright és Klaasen 2013 óta hétszer találkozott hivatalos meccsen a PDC berkein belül, mind a hetet a tarajos skót nyerte. Pedig Klaasennek voltak ennél a jelenleginél sokkal jobb időszakai is, igazi 180 gyárnak számított, de sajnos az a csuklósérülés, aztán a műtét óta nem azt a játékost látjuk már. Lassan a top20-ból is kicsúszik, Wright pedig még mindig a világranglista 2. helyén áll.

A holland ráadásul hajlamos arra is, hogy ha nem megy neki a játé, nagyon könnyen kedvetlenné válik, és csak úgy koncentráció nélkül dobálja a nyilait. Az pedig sok jót nem jelent ...

A tippünk, hogy a két játékos meccsét most is a skót nyeri.

Címkék: sportfogadás, tipp,