Darth Vader maszkban vette át 28 milliárdját egy lottónyertes

2020-07-31
Egy jamaicai lottónyertes a Star Wars filmek ikonikus alakjának öltözve jelent meg a lottótársaság irodájában, hogy átvegye 95 millió dolláros nyereményét.

 

W. Brown a The Jamaica Gleaner riporterének elmondta, hogy azért rejtette el kilétét, mert nem szólt senkinek a nyereményről. Elmondása szerint először okos döntéseket szeretne hozni, mielőtt elkezdi költeni a lottónyereményt. „El akarom dönteni, hogy mi a legjobb lépés, mielőtt bármennyit is költenék. El kell döntenem, hogy mik a céljaim, de azt tudom, hogy szeretnék egy buszt.” – mondta Brown a lapnak.

 

Brown nemrégiben vásárolta meg a nyertes szelvényt Jamaicában, May Penben. A nyerőszámok majdnem ugyanazok voltak, melyeket Brown az elmúlt 20 évben meg szokott játszani, és melyek megérzéseken alapultak.

 

 

“Az élet mindig nagyon kemény volt. Szegény családból származom, néha még az iskolába sem tudtam elmenni, mert a szüleim nem engedhették meg maguknak, de azt mondtam magamnak, hogy Isten megsegít egy nap, hogy tudjak segíteni a családomnak.” – nyilatkozta.

 

Gail Abrahams, a lottójátékot üzemeltető Supreme Ventures alelnöke adta át az óriási, 95 millió dolláros csekket a Darth Vadernek öltözött Brownnak. 

 

Nem ez volt az első eset Jamaicában, hogy valaki álruhában érkezett a lottótársasághoz. Két évvel ezelőtt N. Gray nyerte meg a Supreme Ventures Super Lotto elnevezésű játékának főnyereményét. Mikor átvette a 180 millió dolláros csekket, egy mosolygós emoji maszkot viselt. Tavaly pedig Sikoly-maszkban érkezett egy A. Campbell néven emlegetett játékos, aki 1,1 millió dollárt nyert.

 

A lottótársaság elnök-helyettese, Simone Clarke-Cooper a The Star újságírójának elmondta, hogy miért viselnek álruhát a nyerteseik. Sok jamaicai nem akarja, hogy az arcuk nyilvánosságra kerüljön, mert az országban meglehetősen sok bűncselekmény történik.

 

“Sajnos Jamaica nem olyan, mint a többi ország. Máshol nem feltétlenül teszik ezt, de itt azt hiszem azért döntenek így sokan, hogy biztonságban tudják magukat. Nem fogjuk azt mondani nekik, hogy ne tegyék, mert a biztonságuk számunkra is elsődleges fontosságú.” – magyarázta Cooper. “Az emberek a saját álruháikban érkeznek. Általában nincs szükségük a segítségünkre, és általában nagyon kreatívak, olyanokat találnak ki, amit mi el sem tudunk képzelni, és nagyon hatékonyan működött az évek során.” 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél 

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán