Dániát fogadja a fociválogatott

2014-03-03
Május 22-én Debrecenben fogadja felkészülési mérkőzésen a dánokat a magyar labdarúgó-válogatott - hangzott el a hazai szövetségnek és Kósa Lajosnak, Debrecen polgármesterének közös sajtótájékoztatóján.

 

A találkozót a tervek szerint az új Nagyerdei Stadionban rendezik meg, amelyet május 1-jén adnak át.

 

A sajtótájékoztatón Vági Márton, az MLSZ főtitkára és Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője közölte, hogy további két felkészülési mérkőzésre is sor kerül majd: június 4-én Albánia, június 7-én pedig Kazahsztán lesz a magyar csapat ellenfele, ugyancsak hazai pályán.

 

Pintér Attila szövetségi kapitány irányításával először szerdán lép pályára a válogatott, mégpedig Győrben, a finnek elleni barátságos találkozón.

 

Ahhoz, hogy a nemzeti csapat május 22-én találkozhasson a dánokkal, az MLSZ elnökségének döntése értelmében az OTP Bank Liga 29. fordulóját a május 17-18-i hétvégére helyezték át, a Magyar Kupa döntőjét pedig az eredetileg tervezetthez képest egy héttel később, május 25-én bonyolítják le.

 

A válogatott 12 év után tér vissza Debrecenbe, legutóbb 2002-ben a fehéroroszok ellen játszott a hajdúsági megyeszékhelyen a nemzeti együttes. Magyarország eddig 15 hivatalos mérkőzést játszott Dánia ellen, a mérleg 9 győzelem és 3-3 döntetlen, illetve vereség.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,