DK: A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordulunk a fideszesített online szerencsejáték miatt

2016-10-25
A Demokratikus Koalíció közleménye

 

A kormány a teljes szerencsejáték-ipart Andy Vajnának adta. Mindenki másnak megtiltották a szerencsejáték-honlapok és fogadóoldalak üzemeltetését is, hogy kiiktassák a fideszes oligarcha konkurenciáját. A magyarok azonban jobban értenek az internethez, mint az Orbán-kormány, ezért eddig megkerülhető volt a tiltás. Ma ott tart a Fidesz, hogy már a bankoknak tiltaná meg, hogy kifizesse a magyarok pénzét, ha az nem Andy Vajna szerencsejáték-birodalmából származik.

 

Andy Vajna eddig is minden segítséget megkapott a hatalomtól: a kaszinóit nem kell online pénztárgépre költenie és áfamentessé tették neki a szerencsejátékot is. A fideszes oligarcha elől most magyarok pénzének visszatartásával takarítanák el a versenytársakat. A közpénzből megvett TV2-ből fideszes propagandaadót csináló oligarchának a Fidesz szerint jár a teljes szerencsejáték-ipar.

 

A Demokratikus Koalíció a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul az online szerencsejáték-ipar erőszakos fideszesítése miatt. A DK szerint a fideszes haveri kapitalizmus minden maradék versenyszabályt áthág, ha visszatartja a nem Andy Vajna kaszinójából származó pénzeket. Senkit sem lehet azért büntetni és visszatartani a pénzét, mert azt nem akarta Andy Vajna és a Fidesz zsebeibe tenni. A DK országgyűlési képviselői továbbra is bojkottálni fogják az önkény parlamentjét, nem asszisztálunk a Fidesz kirakatdemokráciájához.

 

Varju László

Alelnök

DK

 

Kiadó: Demokratikus Koalíció 

 
Címkék: jogi háttér,