DC United - Toronto: Rooney van, Giovinco nincs

2018-10-17
Az MLS-ben a célegyenesbe fordult az alapszakasz. Csapattól függően szó szerint egy-két meccs van hátra, így sok együttes már rég tét nélkül gurigázik. Ezek közé tartozik a Toronto is.

DC United - Toronto

Labdarúgás - MLS

Online sportfogadás tipp: DC United győzelem

Unibet odds: 1,55

Kezdés: csütörtök, 01:30

 

A major sportok szépsége, hogy mindig vannak meglepetések. A szezon előtt azért nem nagyon volt szakértő, aki a Torontót ne várta volna a rájátszásba. Az előző két idényben döntőbe jutó együttes viszont pocsék idényt produkált. Sokat kivett belőle a szezon elején, hogy a zóna BL-jében is szerepelt, talán a megnyert finálé is jóllakottá tette az együttest.

A DC United az előző idényben egészen konkrétan a leggyengébb csapat volt a ligában. Esélye sem volt a rájátszásra. Az aktuális szezon első felét szinte kivétel nélkül idegenben játszotta a DC United, ami óriási megterhelés volt, hisz arrafelé nem picik a távolságok. Utazás és meccs, utazás és meccs, nem nagyon volt idő pihenőre meg edzésekre. Aztán most ott tartunk, hogy a Toronto már nem kerülhet be a rájátszásba, a DC United viszont 7 meccs óta veretlen, utolsó három találkozóját meg is nyerte.

Ami a fővárosiaknál a szezon elején hátrány volt, az most előny. Rendre otthon játszanak, ez pedig nagy előny most, amikor már mindenki fáradt. Csak játszani kell, utazni nem, szóval ez tényleg előny.

A mi tippünk egyértelmű, nyer a DC United. Minden a washingtoni csapat mellett szól. Jó formában van, kevésbé fáradt, nem kell utazni, és még van tét. A Toronto legutóbbi zakója véglegessé tette, hogy számára most nincs hely a rájátszásban. Valószínűleg pont ezért már a jövőt építik, és igazából tehetik is, mert a kulcsjátékosok szinte kivétel nélkül hiányozni fognak.

 

Legjobbjai nélkül érkezik a Toronto

Hiányzik majd a három legeredményesebb gólszerző, Giovinco, Osorio és Vazquez. Utóbbi sérült, előbbi kettő pedig hazája válogatottjánál tett szolgálatot. Chapman, Morgan és Ricketts mellett nem léphet pályára Bradley, a középpálya motorja. A rutinos védő, van der Wiel eltiltott, szóval a kanadai együttes számára véget ért a szezon lényegi része. A kulcsjátékosok nem fognak pályára lépni, miközben a hazai oldalon azért nincs ilyen probléma. Rooney, Acosta, Asad és Stieber is pályára léphet, tehát a kreatív zónában a négy legjobb játékos ott lehet a pályán.

Nincs azonos formában és lelki állapotban a két együttes. A DC United ha hoz a hátra lévő három meccséből kettőt, biztosan a play off-ban van. A háromból papíron ez a legkönnyebben nyerhető. A Toronto már elengedte az az idényt, idegenben amúgy is öt meccse nyeretlen, utolsó két összecsapását lőtt gól nélkül veszítette el.

Az előző idényben minden összejött Giovincóéknak, idén kis túlzással semmi. A DC United viszont ott lehet a rájátszásban, ami óriási eredmény. Stieber, Rooney és Asad érkezése azért lendített ezen a csapaton, de a munkát még be kell fejezni. Tippünk, hogy a motiváltabb, jó formában lévő fővárosiak behúzzák ezt a bajnokit a tartalékos, már tét nélkül focizó Toronto ellen.

Címkék: sportfogadás, tipp,