Czink legyőzte a második kiemeltet Brazíliában

2013-02-25
Czink Melinda három szettben legyőzte a második helyen kiemelt Jaroszlava Svedovát a 235 ezer dollár összdíjazású florianopolisi tenisztorna hétfői nyitófordulójában.

 

A viadal hivatalos honlapjának beszámolója szerint a legfrissebb világranglistán 100. magyar játékos az első szettet 6:2-re elvesztette a rangsorban 34. kazah riválisával szemben, majd a másodikat 6:4-re megnyerte. A mindent eldöntő harmadik játszmában Czink Melinda brékkel kezdett, de 3:1-nél a kazah visszavette adogatását, innentől kezdve azonban a magyar nem vesztett játékot, és végül 1 óra 31 perc alatt diadalmaskodott.

 

Czinkre a legjobb 16 között verhetőnek tűnő ellenfél vár majd, ugyanis a hazai közönség előtt szereplő, 16 éves, szabadkártyás Beatriz Haddad Maia (világranglista 280.) és a selejtezőből feljutott amerikai Chieh-Yu Hsu (634.) párharcának győztesével találkozik.

 

A brazíliai tornán hétfőn még Babos Tímea - a japán Date-Krumm Kimikóval az oldalán - a párosverseny első fordulójában lesz érdekelt magyar idő szerint 18 óra körül.

 

egyes, 1. forduló (a legjobb 16 közé jutásért):

Czink Melinda-Jaroszlava Svedova (kazah, 2.) 2:6, 6:4, 6:2

 

később:

páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért): 

Babos Tímea, Date-Krumm Kimiko (magyar, japán, 3.)-Julia Glushko, Paula Kania (izraeli, lengyel) 18.00

 

Forrás: MTI

 

Címkék: tenisz,