Csúfos vereséget szenvedtek az egri pólósok

2013-12-05
Az Eger férfi vízilabdacsapata a spanyol CNA Barcelonetával szemben maradt alul a Bajnokok Ligájában.

 

A nyitófordulóban az olasz Pro Reccótól elszenvedett egygólos vereség után másodszor is kikapott hazai medencében az Eger férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligájában: főtáblás hatosában a hevesi gárda a BL jövő évi döntőjének házigazdájával, a spanyol CNA Barcelonetával szemben maradt alul hattalálatnyi különbséggel a szerda esti összecsapáson, a vendégek 11-5-re diadalmaskodtak.

 

A Bitskey-uszodában kezdés gyanánt három akció zárult eredménytelemül egri részről, a harmadik spanyol támadás viszont góllal ért véget. Az "ellenpróba" végén megtört a jég: Salamon Ferenc emberelőnyből egyenlített, majd a hazaiak ifjú világbajnoka, Bátori Bence már-már nulla szögből talált be remek kapáslövéssel. Aztán az Eger került emberhátrányba, amit ki is használt a Szirányi Balázs személyében ex-ferencvárosi centert is foglalkoztató rivális, sőt a vezetést is visszavette, amikor újfent Bátori villant. A negyed zárásaként azonban megint a spanyolok lőttek gólt, 3-4 volt ekkor az állás.

 

A második nyolc perc fele pörgött le, amikor elhibázott hazai helyzeteket követően 5-3-ra húztak el az emberelőny kínálta eséllyel jól élő vendégek. Az Eger támadójátéka ugyanakkor továbbra is gyenge volt, csak kapufákig jutott, és közelebb kerülnie nem sikerült a nagyszünetig.  Mi több: a harmadik negyedet spanyol találat vezette fel, és miközben Gerendás György legénysége változatlanul gyengélkedett, az ellenfél egyre magabiztosabbá vált, hatgólosra hizlalta előnyét.

 

A befejező játékrészre sajnálatos módon már csupán annyi feladata maradt az egri alakulatnak, hogy elviselhetőbbé tegye a kudarc mértékét. Ezt a törekvését sem övezte azonban siker, mivel hazai medencében különösen csúnya, 11-5-ös vereség lett a vége. Gerendás György vezetőedző értetlenkedve nyilatkozott a történtek után: "Ezt a teljesítményt nem lehet értékelni...Ennyire dekoncentráltnak, fásultnak, akarat nélkülinek még nem láttam a csapatomat" - nyilatkozta. A BL-főtábla harmadik csoportfordulójában az Eger a horvát Jug Dubrovnik vendége lesz december 18-án.

 

Eredmény, Bajnokok Ligája, főtábla, 2. forduló: 

ZF-Eger - CNA Barceloneta (spanyol) 5-11 (3-4, 0-1, 0-4, 2-2)

a magyar csapat góldobói: Bátori 2, Salamon, Graham, Kovács 1-1

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,