Csoportzárás előtt a pólóválogatott a Világligában

2013-03-25
A szerdán Olaszország vendégeként, pénteken pedig idehaza vívandó mérkőzéseken dől el, hogy ott lehet-e a Világliga Szuperdöntőjében a Benedek Tibor irányította férfi vízilabda-válogatott.

 

A csapat a vasárnap esti első összejövetelt követően hétfőn sajtónyilvános edzésen gyakorolt a csoportzárásra. A Komjádi uszodában megjelent 17 játékos között öt olimpiai bajnok is akadt, közülük a nemzeti együttesbe frissen visszatért kétszeres ötkarikás aranyérmes Madaras Norbert, továbbá az egyszeres bajnokok, Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel és öccse, Varga Dénes vízbe is szállt, a 2008-as ötkarikás győztes center, Kis Gábor viszont ezúttal csak a partról szemlélte a társakat, mivel fáj a válla.

 

"Húzódás kínoz, de remélem, a pihentetés és a hagyományos orvosi kezelés hatására hamar rendbe jövök, mert már Bariban is játszani szeretnék, nemcsak az oroszok elleni, kecskeméti összecsapáson" - adott magáról gyorsjelentést a szolnokiak erőssége.

 

Egyértelműen a szerdai Vl-meccs kínálja a fogósabb feladatot, hiszen a világbajnoki címvédő, Londonban olimpiai ezüstérmes olaszok várják a magyar válogatottat.

 

"Nagyon nehéznek ígérkezik a kinti fellépés, ám én bízom a csapatban. Példás lelkesedéssel és akarással készülnek a fiúk, hogy aztán persze mindez mire lesz elég Bariban, csak a meccsen derül ki" - mondta a háromszoros olimpiai bajnokból lett szövetségi kapitány az MTI-nek.

 

A Benedek-csapat számára a két mérkőzés egyikének megnyerése csoportgyőzelmet, egyben részvételi jogot jelent a Világliga nyolccsapatos, pénzdíjas nyári Szuperdöntőjére, amelyet az oroszországi Cseljabinszkban bonyolítanak le június 11. és 16. között.

 

Az olaszok legjobbjaival - akik ellen a tavaly november 3-i, székesfehérvári találkozón 6-5-ös hazai siker született - szerda este 19 órától mérkőznek a magyarok, az oroszokkal pedig, akiket január 30-án, Volgográdban 10-7-re legyőztek, péntek 18 órától szállnak vízbe Kecskeméten.

 

Az európai C selejtezőcsoport állása négy forduló után: 

1. Magyarország 12 pont

2. Olaszország 7

3. Oroszország 3

4. Románia 2

 

(A Világligában a győzelem 3 pontot ér, a büntetőkkel megnyert meccsért 2, az ily módon elveszítettért 1 pont jár.)

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vízilabda,