Csernoviczki Éva aranyérmes a budapesti Eb-n

2013-04-26
Csernoviczki Éva aranyérmet szerzett a 48 kilogrammos kategóriában a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

 

Az olimpiai harmadik Csernoviczki negyedik mérkőzésén a belga Charline van Snickkel csapott össze a döntőben, aki ugyancsak volt már bronzérmes az ötkarikás játékokon, és aki ellen 3-2-re vezetett kettejük külön párharcában.

 

Hatodik meccsük első fele eseménytelenül telt, majd a belgát intette a bíró passzivitásért. A találkozó 1 perc 42 másodperccel a vége előtt dőlt el, amikor a 26 éves magyar egy kontratámadásból vazaarit érően vitte földre riválisát. A hátralévő időben aztán okosan tartotta előnyét, és végül magabiztosan nyert.

 

„Sikerült meglepnem az ellenfelemet egy taktikai váltással, ezúttal jobbra is mozogtam ugyanis - nyilatkozta Csernoviczki Éva. - Egy hete még lázas voltam a középfülgyulladásom miatt, nehezen lendültem ma bele, de az első két gyors meccs megnyugtatott. Uraltam a meccset földharcban is, és nagyon örülök, hogy a negyedik Eb-döntőmet végre megnyertem. A közönség rengeteget segített!”

 

Édesapja és egyben edzője, Csernoviczki Csaba ugyancsak boldogan nyilatkozott: „A belgának momentuma sem volt, Évi bár egy hete még antibiotikumot szedett, végig motiváltan versenyzett. Meghajtom a fejem előtte, fantasztikusan küzdött, a közönség is spannolta őt. A következő időszakban nem fogom szétversenyeztetni, csak akkor megyünk világversenyekre, ha százszázalékos állapotban van.”

 

A tatabányaiak vb-bronzérmes és háromszoros Eb-ezüstérmes versenyzője a magyar dzsúdósport 16. Eb-aranyát szerezte a Papp László Arénában.

 

Karakas Hedvig és Zámbori Bence is ötödik lett

 

A vb- és Eb-harmadik Karakasra az 57 kilogramm harmadik helyéért kiírt meccsen az orosz Irina Zablugyina várt, akivel már hétszer találkoztak, s a kettejük közti mérleg 4-3-ra az orosz Eb-harmadik javára billent. A nyolcadik csata sokáig értékelhető akció nélkül zajlott, mígnem fél perccel a vége előtt a rivális egy földharcban karfeszítést alkalmazott, és ipponnal nyert.

 

A 66 kilós Zámbori a bronzéremért a négy Világkupa-aranynál tartó David Larose-zal csapott össze, akivel még sosem vívott tétmérkőzést. Az első küzdelem nem tartott sokáig, ugyanis a francia 29 másodperc elteltével kiemelte és a szőnyeghez csapta az U23-as Európa-bajnok magyart, s ippponnal nyert. A Honvéd 24 éves dzsúdósa így az ötödik helyen zárta első felnőtt Eb-jét.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény,