Csernoviczki Eb-elődöntős Budapesten

2013-04-25
Csernoviczki Éva bejutott az elődöntőbe, Zámbori Bence pedig vereségével a vigaszágra került a budapesti cselgáncs Európa-bajnokságon.

 

Az olimpiai harmadik Csernoviczki (48 kg) - aki erőnyerőként csak a második körben kezdett - 27 másodperces bemutatkozása után, második mérkőzésén is csak másfél percet töltött a tatamin. A tatabányai vb-bronzérmes ugyanis előbb vazaarit érően vitte földre a német Kay Kraust, majd nemsokára már ippont kapott az újabb ledöntésre. Ezzel a 26 éves, háromszoros Eb-ezüstérmes magyar ott van a legjobb négyben, ahol ellenfele az eddig jobbára a juniorok között jeleskedő török Ebru Sahin lesz. A két dzsúdós még nem vívott tétmeccset egymással.

 

A 66 kilogrammos Zámbori a világ- és Európa-bajnok ukrán Georgij Zantaria után a lengyel Grzegorz Lewinskivel szállt szembe, és bő két perc elteltével ippont érően vitte földre ellenfelét. A negyeddöntőben az a grúz Lasa Savdatuasvili állítótta meg, aki tavaly legyőzte Ungvári Miklóst a londoni olimpia döntőjében. A bivalyerős kaukázusival a Honvéd 24 éves dzsúdósa sem bírt: riválisa előbb jukót kapott egy akcióra, majd bő másfél perc elteltével ippont érően dobta el őt. Zámbori így a vigaszágon folytatja, akárcsak Karakas Hedvig (57 kg) és Maros Barbara (52).

 

Az 57 kilogrammban világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Karakas harmadik meccsén a francia Automne Paviával találkozott, aki egy perc elteltével leszorította őt, és ipponnal nyert. A honvédos versenyző így a bronzéremig tartó vigaszágra került. Az 52 kilogrammban érdekelt Maros Barbara a negyeddöntőben Natalja Kuzjutyinával küzdött. Kölcsönös intések után, fél perccel a vége előtt az orosz vazaarit érően dobta el a KSI dzsúdósát, majd rögtön leszorítást alkalmazott, így őt hirdették ki győztesnek.

 

A délutáni program fél négykor kezdődött a Papp László Arénában.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény,