Cselgáncs-vb: Zámbori és Gorjánácz is befejezte

2013-08-28
A 66 kilogrammos Zámbori Bence és Gorjánácz Zsolt is kiesett kedden a Rio de Janeiróban zajló cselgáncs-világbajnokságon.

 

A nemzetközi szövetség honlapja szerint Zámbori Bence, a Honvéd U23-as Európa-bajnoka első meccsén, a 64 között az azeri Nijat Sihalizadával találkozott, és világbajnoki bronzérmes ellenfele 16 másodperccel a hivatalos mérkőzésidő vége előtt ippont érő akcióval vetett véget a találkozónak.

 

Később Gorjánácz Zsolt, a Honvéd U23-as Eb-harmadikja az argentin Santiago Gualco elleni ippongyőzelem után az izraeli Tal Flickerrel találkozott, és másfél perc elteltével ipponnal alulmaradt a júniusi, bukaresti Világkupa-versenyen győztes ellenfelével szemben.

 

Nagy András sportigazgató sajnálattal vette tudomásul a keddi két magyar gyors búcsúját: "Azt nem mondanám, hogy ez a papírforma, de a 66 kiló az egyik legerősebb és legsűrűbb súlycsoport, sajnos a mai nap így sikerült" - nyilatkozta a Kossuth Rádiónak a helyszínen.

"Zsolti esetében nem értem, hogyan léptethették le négy intéssel, amikor ő volt az aktívabb. Az mindenesetre tény, hogy itt ha valaki nyolcba vagy négybe akar jutni, legalább két-három világklasszist meg kell vernie" - tette hozzá.

 

Nagy András hozzátette, bízik abban, hogy a szerdai jobb nap lesz.

 

Szerdán az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós és öccse, az ugyancsak 73 kilós Ungvári Attila, továbbá 57 kilóban Karakas Hedvig és Szabó Katinka lép tatamira Brazíliában.

 

Forrás: MTI

 
Címkék: sportesemény,