Cseh László ötödik 200 méter vegyesen

2013-08-01
Cseh László az ötödik helyen végzett 200 méter vegyesen a barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek csütörtöki napján.

 

A szám Európa-csúcstartója, valamint olimpiai és világbajnoki ezüstérmese kicsit beragadt a rajtnál, így az egyik erősségének számító pillangót követően csak a harmadik helyen fordult, hátrányát pedig háton sem tudta csökkenteni. A mellúszás után negyedikként vágott neki az utolsó ötven méternek, de láthatóan elfáradt, és végül 1:57.70 perces idővel csak az ötödik lett.

 

A 27 éves Cseh ebben a számban 2005 óta először maradt le a dobogóról világversenyen.

 "Véget ért egy nagy sorozat, de ezzel nem foglalkozom, sokkal inkább az izgat, miért nem ment igazán. Pontosabban az úszással nem volt bajom, mondhatnám, hogy jól is ment, csak éppen lassú voltam - nyilatkozott Cseh a döntőt követően, hozzátéve, hogy most egy nagyobb pihenőre lesz szüksége.  "Talán túl sokat versenyeztem, és telítődtem, most újból fel kell építenem magam, helyreállítani az önbizalmamat. Bár még Barcelonában is adódnak feladataim, a vegyesváltó előtt holnap még ott a 100 pillangó, talán azt még le tudom úszni..." - tette hozzá. 

 

Eredmények (a viadal honlapja alapján):

férfiak:

200 m vegyes, világbajnok:

Ryan Lochte (Egyesült Államok) 1:54.98 perc

2. Hagino Koszuke (Japán) 1:56.29

3. Thiago Pereira (Brazília) 1:56.30

...5. CSEH LÁSZLÓ 1:57.70

 

Forrás: MTI

 

Címkék: úszás,