Csaltak a lottósorsoláson - hat évet kaptak

2013-10-29
A thai Legfelsőbb Bíróság hétfőn helybenhagyta az alsóbb bíróságok döntését, miszerint öt, lottócsalásban bűnösnek talált vádlottat 2-6 év börtönbüntetésre ítéltek.

 

Somtrakul Jobkrathok, Kittichart Kulpradit, Suriyan Duangkaew, Pichai Thep-arak és Narong 'Klom Bang Kruai' Unpaet még 2001 júniusában bukott le egy lottósorsoláson való csalás miatt. Az öt férfi  olyan folyadékkal jelölte meg a golyókat, ami fényt bocsátott ki magából, és betanították a lottójáték sorsolásban részt vevő embereket, hogy hogyan válasszák ki a megjelölt golyókat úgy, hogy a fődíj nyertese az 113311 szám legyen. 

 

2004. december 29-én a Büntetőbíróság 5-től 6 évig terjedő börtönbüntetésre ítélte az elkövetőket, akik fellebbeztek a döntés ellen. 2006 júniusában a Fellebbviteli Bíróság fenntartotta Somtrakul, Kittichart, Narong és Suriyan hat éves börtönbüntetését, Pichai büntetését azonban két évre mérsékelte.

Somtrakul, Narong, Suriyan és Pichai ezután a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, ami helybenhagyta a Fellebbviteli Bíróság ítéletét. Az ítélethirdetésen csak Somtrakul és Pichai jelent meg, Narong és Suriyan ellen a bíróság elfogatóparancsot adott ki.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Öt megtörtént lottócsalás

Ötöslottó – öt csalási elmélet