Csalás a szerb lottósorsoláson? - Vizsgálatot indított a rendőrség!

2015-07-29
Tegnap meglehetősen furcsa dolog történt a szerb lottó élő, televíziós sorsolásán...

 

Amikor a negyediknek kisorsolt szám kigurult a sorsológömbből, az élő közvetítésben a képernyő alján nem a kisorsolt 27-es, hanem a 21-es szám jelent meg. A feliratozó – mintha rájött volna, hogy hibázott – utána gyorsan kiírta a 27-es számot is, de a 21-es továbbra is a képernyőn maradt, így öt nyerőszám volt látható. Ez kissé meg is zavarta a műsorvezetőt, de a sorsolást ment tovább, és láss csodát, következőnek a 21-es szám gurult ki a gömbből! Ez persze lehet véletlen is... de mindenesetre fura.

 

A felmerült „technikai probléma" miatt nem ismételték meg a számok sorsolását, a sorsolási bizottság jóváhagyta a történteket. Héttalálatos szelvény végül nem volt, így a jövő héten a szerencsés nyertes akár több mint egymillió eurót vihet haza.

 

 

A szerb sajtó és a közösségi oldalak szerdán az előző esti hetes lottó sorsolásának kommentárjaival voltak tele, a nézőkben ugyanis felmerült a gyanú, hogy az egész játék átverés, a nyerőszámokról már korábban döntöttek.

 

Az eset nem csak a nézőknek volt gyanús, a szerb államügyész bejelentette, hogy vizsgálatot rendel el az ügyben. Aleksandar Vucic szerb kormányfő is megszólalt az eset kapcsán szerdán, és leszögezte: ha bűncselekmény történt, akkor azért az elkövetők felelni fognak, de "vállalni kell a felelősséget a bizalom eljátszásáért is". 

 

Aleksandar Vulovic, a Szerbiai Állami Szerencsejáték Kft. igazgatója szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján kijelentette: semmilyen rendellenesség nem történt a sorsoláson, a hiba a képernyőn látható kiírásokban történt. A vállalat reggeli közleményében azt írta, hogy az élő adás során történhetnek hasonló hibák, a számok kiírásáért felelős grafikai munkatárs hibázott.

 

Forrás: Magyarszo.com, MTI