Csalás a lottósorsoláson?! Két különböző szám volt látható a golyón!

2017-10-13
A napokban komoly botrány robbant ki a közösségi médiában az ír lottósorsolást követően, mert a közvetítésben többen is kiszúrták, hogy az egyik golyón egyszerre két szám, a 33 és a 38 is látható volt.

 

A szombati ír Lotto Plus One sorsoláson másodikként a 38-as számú golyó bukkant fel a gömbből. Miután azonban megérkezett a helyére, a 38-as és a 33-as szám is látható volt rajta – melyet a később kiadott hivatalos közlemény szerint egy különös fényvisszaverődés okozott.

 

 

A furcsa eset persze rengeteg embernek szemet szúrt, sokan közülük csalást kiáltottak, és a közösségi médiát pillanatok alatt ellepték a golyóról készült felvételek, valamint az ilyenkor szokásos összeesküvés elméletek.

 

Az ír nemzeti lottótársaság szóvivője nem sokkal később kiadott közleményében mindenkit biztosított arról, hogy szó sem volt csalásról. „A felvétel készítése közben létrejött rövid ideig tartó fényvisszaverődés okozta azt a látványt, ami miatt néhány játékos úgy gondolta, hogy kétféle szám is látható a 38-as golyón. Nem ez volt a helyzet.” 

 

 

“A lottósorsolás golyóinak súlyát, méretét és a rajtuk lévő számokat minden sorsolást megelőzően szigorúan ellenőrzik. Ezt a folyamatot, valamint magát a sorsolást is független szervezet, a KMPG auditorai felügyelik és hitelesítik.” – hűtötte le a kedélyeket a közlemény.

 

A lottósorsolások kapcsán gyakran szárnyra kelnek különböző csalási elméletek a játékosok körében, hiszen nehéz elfogadni, ha valakinek „sosem húzzák ki a számait”… A legnépszerűbb csalási elméletekről korábbi cikkünkben olvashatnak.