Csaknem félmillió euró Ferguson utolsó rágójáért

2013-05-21
Majdnem félmillió euróért kelt el az egyik internetes aukciós oldalon Sir Alex Fergusonnak utolsó, kispadról kiköpött rágógumija.

 

Sajtóértesülések szerint az egyik Manchester United-rajongó a labdarúgó Premier League zárófordulójában, a West Bromwich Albion otthonában 5-5-ös döntetlennel végződött vasárnapi mérkőzés után szedte fel a gyepről a több mint 26 év után most visszavonuló skót sztártréner rágógumiját, amelyet aztán értékesített az interneten.

 

A szurkoló az értékes szuvenírt egy piros kispárnára helyezte, plexivel lefedte és kis falábakat is készített neki. Hirdetésében azt írta: "Az utolsó rágó - Sir Alex Ferguson - 19.05.2013."

A 71 esztendős szakvezető többek között 13 bajnoki cím, 5 FA Kupa-siker és két Bajnokok Ligája-diadal után köszönt el a Manchester Unitedtől, amelyet 1500. alkalommal irányított vasárnap.

 

A londoni Metro hírújság szerint az árverésre ajánlott rágógumi végül 390 ezer fontért, azaz nagyjából 460 ezer euróért (133,5 millió forint) kelt el, az összeg pedig a hátrányos helyzetű manchesteri gyermekeket és fiatalokat segítő Manchester United Alapítványhoz került.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,