Conte megvédte az év edzője címét

2014-03-03
Az előző esztendőhöz hasonlóan 2013-ban is Antonio Contét, az aranyérmes Juventus trénerét választották meg az év edzőjének az olasz labdarúgó-bajnokságban.

 

Az „Arany kispad” díjat az olasz bajnokságokban dolgozó trénerek szavazatai alapján ítélik oda, s Conte a 64 voksból 26-ot begyűjtve végzett az élen. Mögötte a Fiorentinát irányító Vincenzo Montella lett a második, míg a Napolival tavaly ezüstérmes, nyáron az Internazionaléhoz szerződött Walter Mazzarri a harmadik.

 

„Büszkeséggel tölt el, hogy újra én nyertem el ezt a díjat. Persze a családom, a segítőim és a játékosaim nélkül nem sikerült volna, ezért nekik ajánlom ezt az elismerést”- mondta Conte, akinek irányításával a Juventus a legutóbbi két szezonban megnyerte a Serie A küzdelmeit, s jelenleg is vezeti a tabellát.

 

A másodosztály legjobbja Eusebio Di Francesco volt a szavazatok alapján, aki a Sassuolót története során először vezette az élvonalban. Érdekesség, hogy a szakembert a gyenge szereplés miatt egy hónapja menesztették az együttestől.

 
Forrás: MTI
Címkék: labdarúgás,