Columbus Crew-DC United: Stieberék első győzelmükre hajtanak

2018-03-24
Az MLS-ben még nagyon az elején járnak a csapatok, de beragadni a rajtnál sosem jelent jót. A DC United viszont három meccs után is nyeretlen, és a negyediken sem favorit. Vajon sikerül Stieberéknek borítani a papírformát?

Columbus Crew-DC United

Online sportfogadás tipp: Columbus góljai 1.5 felett

Unibet odds: 1.56

Kezdés: szombat, 23:00

 

A DC Unitednek nyárra készül el az új stadionja, addig a meccsek zömét idegenben fogja lejátszani. Igen ám, de eddig összesen két pontot gyűjtött be három meccs alatt, ami nem sok. A Columbus viszont veretlen, keleten a 2. helyen áll a New York City mögött.

A Galaxytől igazolt Zardes három meccsen három gólt lőtt, ami nem gyenge, hisz az előző idényben LA-ben 24 találkozón jutott kettőig. Itt a Crew csapatánál picikét más szerepkörben játszik, és eddig nem akárhogy. Federico Higuain játszik mögötte, aki szintén kétszer talált be idén, szóval hasít a Crew. Otthon meg főleg erős, utolsó 10 bajnokiján mérlege 8 győzelem-2 döntetlen-0 vereség.

Az eredményesség mögött azért ott van a védelem is, legutóbb a Union ellen a 4-fős védelemből hárman ghánaiak voltak, és ha Abu is összekapja magát, akkor akár egy full ghánai négyes is összeállhat. Mensah és Abubakar játszik belül, Afful pedig jobb szélen, aki bőven besegít a támadásoknál. Egy olyan védősor, ahol nincsenek nyelvi problémák, és valószínűleg emiatt az összhanggal sincs probléma.

Ami a DC Unitedet illeti, idegenben kész tragédia a csapat teljesítménye. Az utolsó 14 MLS meccse közül idegenben egyet tudott behúzni. Ezen a 14 találkozón 35 gólt kapott. A 14 meccsből 11 volt olyan, ahol minimum kétszer betalált a fővárosi csapat aktuális ellenfele.

Az előző idényben mindkét találkozójuk 2-0-ás Crew győzelemmel ért véget, szóval minden amellett szól, hogy legalább két gólt szombaton is összehoz a Columbus. Nem is oly rég, 2015-ben a Crew hazai pályán 5-0-ra verte a DC Unitedet, szóval a két tavalyi 2-0-ás zakó valahol még fejlődést is jelentett.

Címkék: sportfogadás, tipp,