Colorado - Atlanta: Gólzáport várunk a denveri magaslaton

2018-09-13
A Colorado már nem juthat be a rájátszásba, de a hazai meccsein azért ki szeretné szolgálni a közönséget. A szurkolók valószínűleg nem is fognak unatkozni, mert a vendég Atlanta United a liga legszínesebb, legkreatívabb támadójátékával rendelkezik.

Colorado Rapids - Atlanta United

MLS

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2.5 felett

Unibet odds: 1.55

Kezdés: 09.15.  21:30

 

Az MLS-ben eljött az alapszakasz hajrájának ideje. A Colorado Rapids bizonyos szemszögből nézve jó helyzetben van, hisz tét nélkül játszhat. Eddigi pocsék szereplése miatt esélye sincs bekerülni a rájátszásba, hisz a most hatodik Seattle-höz képest 17 pont a lemaradás. A rájátszásról tehát lemondhat a Rapids, és ahogy elnézzük a közelmúltat, már rég le is mondott. Sorozatban három zakót mértek a coloradói együttesre az ellenfelek. Az LAFC és a Portland szűken nyert, de az RSL méretesre szabta azt a bizonyos zakót. Totálisan szét volt csúszva a Rapids, begyűjtött két piros lapot is, szóval nem volt véletlen az a 0-6.

(A piros lapokat azért érdemes említeni, mert a román születésű MLS-spori, Sorin Stoica utolsó  5 meccsén 4-szer húzta elő a piros lapot.)

Ami az Atlantát illeti, továbbra is az alapszakasz-győzelem a cél. Veszített pontokat tekintve a United áll a legjobban, de az alapszakasz-elsőséghez nem fér bele több olyan zakó, mint a DC United elleni. A nyugati sereghajtó denverieket például mindenképp verni kell!

A DC United elleni kisiklást nem kell túlreagálni, helyzetek alapján ott is minimum egy pontra rászolgált a georgiai csapat, de szinte semmi sem jött össze. Josef Martinez előtte sorozatban 10 tétmeccsen keresztül mindig lőtt minimum egy gólt, ott Washingtonban neki sem akadt be semmi. Ha most nagyobb mákja lesz a helyzeteknél, a 28 góljára akár kettőt is rátehet, és elérheti a bűvös 30-as határt. (Nikolics tavaly 24 góllal lett gólkirály) Nagbe, Garza, Zizzo, Vazquez és Escobar nem bevethető, de a lenti lehetséges kezdőt megnézve azért nincs nagy baj a piros-feketéknél.

COL: Tim Howard — Kortne Ford, Danny Wilson, Tommy Smith, Edgar Castillo — Kellyn Acosta, Jack Price, Nana Boateng, Dillon Serna — Jack McBean, Giles Barnes

ATL: Brad Guzan — Julian Gressel, Michael Parkhurst, Leandro Gonzalez-Pirez, Chris McCann — Jeff Larentowicz, Eric Remedi — Hector Villalba, Miguel Almiron, Ezequiel Barco — Josef Martinez

Adott tehát a Rapids, amely valószínűleg a hazai pályás találkozóit azért még megpróbálja megnyerni, a közönséget mégis csak illik kiszolgálni. A másik oldalon pedig ott az Atlanta, amely meg szeretné nyerni az alapszakaszt, és ezért tesz is. A DC elleni kisiklás után Denverben lehet javítani, ahol nem is a Rapids az igazi ellenfél, hanem az átlagosnál oxigénszegényebb levegő. Viszont az is tény, hogy amilyen kreatív és eredményes az AU elöl, annyira sebezhető hátul. Utolsó 7 bajnokiján minimum egy gólt mindig bekapott az Atlanta -a lőtt gólok mellett-, szóval a nyomás nélkül játszó denveriek is bevehetik Guzan kapuját.

Mivel az Atlanta csak tavaly csatlakozott a ligához, így mindössze egyszer találkoztak. Azt Atlantában a  United nyerte, Almirónék első meccse lesz ez a coloradói magaslaton, de pont az RSL bizonyította pár napja, hogy akár egy hatost is lehet gurítani a Rapidsnak idegenben.

Címkék: sportfogadás, tipp,