Chelsea - Vidi: Esélytelenek nyugalmával

2018-10-04
A Chelsea aligha készült sokat a MOL Vidi FC-re, valószínűleg úgy vannak vele a londoniak, hogy rutinból lehozzák a meccset. Ez vélhetően így is lesz, de azért túl nagy KO-ra nem számítunk.

Chelsea FC - Vidi FC

UEFA - Európa Liga

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 4,5 alatt

Unibet odds: 1,45

Kezdés: csütörtök, 21:00

 

Amikor először átböngésztük a meccs szorzóit az unibeten, egyből megakadt a szemünk ezen a tippen. Sokan arra számítanak, hogy a Chelsea örömfocival 5-6 gólt lőve átgázol a Vidin. Szó se róla, ez is egy szcenárió, de közel sem biztos, hogy így lesz.

Nem valószínű, hogy ezeknek a világsztároknak különösebben birizgálja az ingerküszöbüket ez az összecsapás. Valószínűleg azt sem tudják, mi fán terem az NBI. Mivel profi csapat, azért valószínűleg videóztak egyet, de még ez sem biztos. Ha a Chelsea komolyan veszi a Vidit, akkor biztosan győz.

Viszont ebben a rohamtempóban a londoniaknak nem az EL a prioritás, hanem sokkal inkább a Premiership. Hétvégén a válogatott meccsek előtt még a Sotonhoz látogatnak, ott Sarriéknak csakis a győzelem elfogadható. Épp ezért biztosan felforgatott csapat lép pályára, amit tartalékosnak nem nagyon nevezhetünk még Chelsea szinten sem.

A transfermarkt szerint a londoni csapat értéke 851 millió euró, ezzel szemben a MOL Vidi FC játékosállománya 16 milliót ér. Ha ezt nézzük, tényleg nem kizárt egy komolyabb zakó, mégis úgy érezzük, a Vidi azért ismét jó úton jár. Véget ért a Lazovic-saga, a Puskás elleni balhé is lassan elül. Azóta a fehérváriak két bajnokit megnyertek, és zárkóznak a tabellán.

Londonban valószínűleg védekezésre lesz kárhoztatva a Vidi, de láttuk az EL-selejtezők során, hogy ebben a szegmensben azért jó a Fehérvár. A Ludogorets és a Malmö ellen összesen egy gólt kapott a piros-kék mezes együttes. Az AEK sem csillogott, és bár lőtt hármat, abból kettőt is emberelőnyben.

 

A védekezésen lesz a hangsúly

A Vidi FC felállása kérdéses, de az tuti, hogy a védelemben a Fiola-Juhász-Vinicius-Stopira négyes játszik. Előttük valószínűleg a Nego, Hadzic, Huszti, Nikolov kvartett. Kovács lehet az ötödik elem a középpályán, elöl pedig Scepovic, mint egyedüli ék. Hogy ez 4-5-1, vagy valami más, az lényegtelen. Fiola és Stopira mellett Nego és Huszti is arra ügyel, hogy a széleket lezárja. Talán egy két komolyabb kontrára futja majd, de itt a védekezésen lesz a hangsúly.

Egyébként a Chelsea tud szenvedni hasonlóan védekező felfogású csapatok ellen. Idén csak a Cardiff ellen jutott el négyig, de ott is kettőt a 80. perc után hozott össze a londoni együttes, amikor a Cardiff vélhetően 19-re húzott lapot. A Viditől nem igazán várhatjuk, hogy akár 2-0-nál túlzottan kinyílik, és hirtelen 6-7 emberrel kezd el támadni, miközben 2-3 játékos biztosít. Egyébként sem kapkodós Sarri Chelsea-je, általában a PL-ben is a meccsek végén jönnek a gólok, amikor felőrlik az ellenfelet. Viszont közel sem valószínű, hogy majd a Vidi ellen adnak ki magukból mindent, nekik ez csak egy meccs  a sok közül. Meg kell nyerni és ennyi.

Ami pedig kevésbé van benne a pakliban, az a Vidi-gól. Ha pedig jön a papírforma, és a fehérváriak nem találnak be, akkor a Chelsea-ek ötöt kéne rúgni egy jobbára csak a védekezésre koncentráló ellenféllel szemben. A PAOK-ot sem szórták meg az angolok, Willian már a 7. percben betalált, aztán úgy is maradt. Otthon talán lőnek vagy hármat, hogy azért mégse morgolódjon a közönség, de a Chelsea biztosan nem erre a meccsre fog felpörögni.

Címkék: sportfogadás, tipp,