Chelsea - Manchester United: A meccs, ahol elúszhat a BL-indulás

2020-02-17
Hétfő este feszül egymásnak a Chelsea és a Man. United, nem akármilyen párharc, és a tét sem akármilyen! Ha a United kikap, valószínűleg búcsút inthet a jövő évi BL-indulásnak.

Chelsea - Manchester United

Online sportfogadás tipp: Lapok száma 4,5 felett

Unibet odds: 1.92

Kezdés:  2020.02.17. 21:00

 

A Premiershipben a Liverpool bajnoki címe nagyjából eldőlt, mint ahogy az is, hogy a Man. City lesz a második. A Leicester a dobogó 3. helyét nézte ki, így a még BL-indulást érő 4. helyre sokan pályáznak, nagyjából a 4. Chelsea-től a 10. Arsenalig minden csapat reménykedhet még.

A Man. United a 9. helyen áll, de ha pontot szerez a Chelsea ellen, a 7. helyre ugrik. Ha nyer, akkor 38 pontja lesz, és mindössze 3 pontra faragja a különbséget a Chelsea-vel szemben. Nem akármilyen a tét, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az UEFA, ha valóban 'elmeszeli a City-t, és nem indulhat a BL-ben, akkor az 5. hely is BL-indulást ér majd.

Szóval nagy a tét, épp ezért Anthony Taylor játékvezető nem számíthat könnyű meccsre. Taylor egyébként olyan spori, aki vagy nagyon kevés lappal operál, vagy épp ellenkezőleg, és PL szintet tekintve lapzivatart rendez. Az angol élvonalban dolgozó játékvezetők közül Taylor a 4. legtöbb sárgát adja meccsenként, piros lapokat illetően viszont ő van az élen.

Amiben még élen jár, az a büntetők száma. Meccsenként 0,45-ös átlaggal dolgozik, azaz durván minden második meccsén ítél büntetőt. Vonzza az olyan meccseket, ahol sok a kétes szituáció a büntetőterületen belül. Szóval nem csak a párosítás ígér izgalmas meccset, de a spori személye is.

A két együttes legutóbbi bajnokiját is Anthony Taylor vezette, és minő meglepetés, volt büntető, és voltak lapok is. Ott sem hazudtolta meg magát ez a játékvezető, hisz 7 sárgát lazán kiszórt. Pedig még csak durva meccs sem volt. Persze nem is kell, elég az bőven, ha van lendület a meccsben, ha akarnak focizni a srácok, mert akkor jönnek az elkésett szerelések, a mezráncigálások, taktikai foultok, melyeket lehet és kell is lappal büntetni. Akár a végén pici időhúzás, mezlevételes gólöröm is benne van a pakliban. Szóval a mi tippünk mi más lenne, mint az, hogy legalább 5 lap felmutatásra kerül.

De érdemes gondolkodni a 11-esen is, hisz a szorzó most 3,50-os, a stat. alapján bőven a value kategória, ráadásul a Man. United az a csapat, amelynek meccsein viszonylag sok büntető össze szokott jönni.

Címkék: sportfogadás, tipp,