Chelsea - Bayern München: Ismét Londonban gáláznának a Bőrgatyások

2020-02-24
Kedden ismét BL, méghozzá elég nívós meccsekkel. A Barca a Napolihoz látogat, a Bayern pedig Londonba utazik, és játszik a Chelsea-vel. Talán szó szerint.

Chelsea FC  - Bayern München

Bajnokok Ligája - Nyolcaddöntő

 

Online sportfogadás tipp: A Bayern kaput eltaláló lövései 5,5 felett

Unibet odds: 2.00

Kezdés:  2020.02.25. 21:00

 

Elég rég, még 2013-ban találkozott tétmeccsen a Chelsea és a Bayern München. Annyira rég volt, hogy akkoriban Lampard még a pályán volt a csapat vezére, ma pedig már managerként segíti a londoni kékeket. A 2013-as Szuperkupa meccs óta tétmeccsen nem találkoztak, köszönhetően annak, hogy a Chelsea-nek volt egy-két gyengébb idénye. Lamparddal viszont nem néz ki rosszul a londoni csapat, bár a BL-indulásért még hatalmasat kell majd küzdeni a PL-ben.

Ami a Bayernt illeti, halad újabb bajnoki címe felé. A Lipcse és a BVB szorongatja picit, de legalább nem alszik be a bajor csapat, és így a BL-ben is éles marad. Korábban azért sűrűn előfordult, hogy a túl korán megnyert bajnoki cím kényelmessé tette a bajor együttest, most kényelemről szó sincs.

 

A tipp

Emlékezhetünk rá, hogy amikor Lampard elkezdte a munkát, a Chelsea elöl-hátul gólképes volt. Elég sok gólt szerzett, de rengeteget kapott, és rengeteg lövést engedett az ellenfeleknek. Manapság viszont ez már nem igaz, utolsó 4 bajnokiján négynél több olyan lövést nem engedett az ellenfeleknek a Chelsea, amely eltalálta volna Caballero ketrecét.

Igen ám, de a Bayern más kategória. A bajor csapat utolsó két bajnokiján a Paderborn ellen 9, a Köln ellen 9 lövést küldött kapura. Persze, egyik sem a Chelsea-szintje, de ha megnézzük például a Bayern Tottenham elleni hazai BL-meccsét, 8 lövést ott is összehozott, ami kaput talált.

Amire viszont mindenki emlékszik, a Bayern legutóbbi londoni kirándulása, amikor is 7-2-re verte a Tottenham csapatát, többek közt Gnabry csillogásának köszönhetően. A 7 gólt 11 kaput eltaláló lövésből hozta össze, ami megint nem akármilyen szám. Az ehhez hasonló párharcokban az idegenben lőtt góloknak nagy a jelentősége, szóval nem várhatjuk a Bayerntől, hogy 0-0-lal akarja lehozni a meccset. Lewandowskiék gólokat akarnak lőni, és ez a Chelsea ellen nem lehetetlen. Próbálkozásból sem lesz hiány, a Bayern elég jó formában van, Davies és Alaba is szinte középpályásnak tekinthető, Pavardnak is szoktak lenni jó lövései, Kimmichet szintén jó ismerjük, akár középpályás, akár szélső védő, rendkívül veszélyes kapura is, igazi all round játékos, akárcsak az előbb említett Davies és Alaba. És akkor még nem beszéltünk Lewandowskiról, meg Thiagóról, Mülerről, Comanról és Gnabryról. Félidőnként 3-3 kaput eltaláló lövése biztos lesz a bajor csapatnak.

Eleve lüktető tempójú meccsre számítunk, a Chelsea sem defenzív csapat, képes adok-kapok jellegű összecsapásokba bonyolódni. Valószínű, hogy eseménydús találkozó lesz.

Címkék: sportfogadás, tipp,