Celta Vigo - Villarreal: A meccs, amely nem lesz fincsi!

2019-03-30
Amikor az idény előtt elkészült a sorsolás, valami olyasmire gondolhattunk, hogy a Celta és a Villarreal majd a 29 fordulóban igazi ki-ki meccset játszik mondjuk azért, hogy melyikük fér fel a BL-indulást jelentő 4. helyre. Aztán ebből csak annyi realizálódott, hogy a két csapat ki-ki meccset játszik...

Celta Vigo - Villarreal

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 6,5 felett

Unibet odds: 1,75

Kezdés: szombat, 18:30

 

Nem nagyon volt ember a földön, aki sejtette, hogy a Celta és a Villarreal is ennyire pocsék bajnoki szezont fut majd. A Celtánál Mohamed edzői filozófiáját nem nagyon tudta magáévá tenni a csapat, megásta a gödröt, ahonnan egyelőre nem sikerült kimászni. A Villarreal pedig még nagyobb kérdőjel, erős keret, gyenge eredmény, itt vélhetően Marcelino mester hiánya az, amin egyelőre nem tudta túltenni magát a klub, és a bajnoki győzelmek hiányában az Európa Ligával vigasztalódik, ahol majd a Valenciával vívhat párharcot a továbbjutásért.

A meccs előtt a Vigónak 25 pontja van, a Villarrealnak 29 egység áll a neve mellett. Fontos ütközet, mert ha a Villarreal győz, akkor kettejük között 7 pontra hízik a különbség, ami már elég soknak számít.

A válogatott meccsek miatt szünet a Celtának jött jól, legalábbis rosszul aligha. Nagyon tré formában focizott a vigói együttes zakó zakó hátán, utolsó 4 bajnokiján gólt sem sikerült lőni. Ennek legfőbb oka, hogy a csapat legjobb gólvágója, Aspas sérült volt.  A hangsúly viszont a volt szócskán van, Aspas ugyanis bevethető. Márpedig az ő jelenléte nagyon sokat számít.

A Villarreal számára a válogatott szünet vagy jól jött, vagy se, ezt majd a jövő dönti el. Annyiban jól jött, hogy az EL-terhelés miatt pihenhetett a csapat, viszont a lendület szempontjából nem biztos. Zsinórban 4 meccset nyert a Sárga Tengeralattjáró, és alighanem ezt szeretné folytatni. Hatalmas lépés lenne a bennmaradás felé egy győzelem Vigóban, de ehhez harcolni kell majd, mert a Celta sem fogja ingyen adni a pontokat.

A Villarrealtól nem is áll távol a kemény foci, a liga egyik legszabálytalanabb csapata, nincs meccs, ahol ne lenne valaki eltiltva piros vagy sárga lapok miatt. Most épp Mori nem léphet pályára, de sebaj, a Villarrealnál mindig vannak bőven, akik képesek besárgulni. Alvaro Gonzalez és Mario Gaspar a liga két legszabálytalanabb játékosa, nem nagyon van meccs, amikor ők lapok nélkül megússzák. De ez kőkemény csata lesz, minden labdabirtoklásért, minden centiért megy majd a harc. Be is vetnek majd minden szabály és szabálytalan eszközt a csapatok, mindegy hogyan, mindegy, milyen áron, csak a három pont legyen meg. Kb. borítékolni lehet a piros lapot is, hatalmas a tét ezen a találkozón. A végén tuti bejátszik az időhúzás is, ha úgy alakul az eredmény, Gil Manzano meg elég szépen szokta szórni a lapokat, szóval attól nem kell tartani, hogy a játékvezető majd szavakkal fegyelmez. Lehet, hogy először igen, de egy idő után ezek a játékosok túlpörögnek, az adrenalin dolgozni kezd, és nem csak bennük, hanem Manzano sporiban is, és akkor kerülnek majd elő a lapok, egyik a másik után, és ahogy írtuk, előbb-utóbb a piros is előkerül, legalábbis ez a valószínű.

Címkék: sportfogadás, tipp,