Celta Vigo - Levante: Ismét kinyílik a gólzsák?!

2018-05-18
A Levante múlt héten 5-4 arányban legyőzte a Barcát, ezzel elvéve a katalánok veretlenségét. Rég nem látott jó formában van a valenciai csapat, és látva a Celta védekezését, hétvégén sem esélytelen.

Celta Vigo - Levante

Online sportfogadás tipp: 2.5 gól felett

Unibet odds: 1.44

Kezdés: szombat, 13:00

 

Elöljáróban annyit, hogy az előző idényben ez a párosítás a Balaidosban hét gólt hozott. A Celta négy góljára a Levante hárommal válaszolt, rengeteg helyzet, ziccer és gólok, minden, ami egy jó meccshez kell. Valószínű, hogy szombaton sem lesz ez másként.

A találkozónak komolyabb tétje nincs, maximum annyi, hogy a hazai- és a vendég-csapat is léphet még fölfelé a tabellán pár pozíciót. (A Levante győzelme esetén akár négyet is.)

Ami a formákat illeti, erősen ellentétes. A Celta már az idény végét várja, legutóbb a Real Madrid gázolta el Wass-ékat, ott 6-0-ra kaptak ki. Április végén a Villarreal ellen is négy gólt nyelt le a Vigo, de ez az idény már csak ilyen. Ami viszont a Levante formáját illeti, az épp a Celtáéval ellentétes. A valenciai csapat utolsó 10 bajnokijának mérlege 8 győzelem-1 döntetlen-1 vereség. Szóval nem akármi, amilyen hajrát a Levante prezentál. A Barca elleni 5-4-es siker egyértelműen történelmi meccs, sajnálhatja ez a csapat, hogy véget ér az idény.

 

Iago Aspas 20 gólt szerzett idén a Celtában, ehhez tenne hozzá párat hétvégén (Fotó: wikimedia)

 

Szombaton lehet még focizni egy jót, és ez igaz a Celtára, és igaz a Levantére is. Aspasék a Madrid elleni pofon után otthon vélhetően más felfogásban lépnek pályára, ezt az idénybúcsúztatót aligha adják fel. A tippünk is elég egyértelmű, gólokat várunk, méghozzá sokat. Nem valószínű, hogy a galíciai csapat védekezése épp most javul fel, miközben a támadójátékkal eddig sem volt semmi probléma. A Celta 55 gólt lőtt, pont annyit, amennyivel a Villarreal odaért az EL főtáblára, de az Atletico 56 góllal második tud lenni a Barcelona mögött. A gond a védekezéssel van, és ha megnézzük, hogy ez a Levante 5 gólt vágott a katalán-csapatnak, hát felköthetik a gatyát a hazaiak is.

Fekszik a tippnek, hogy a Celta játszó csapat, szereti a labdát, mindamellett, hogy Sistóék révén azért a kontráknak is mestere ez az együttes. Labdadomináns mindenképp a Vigo lesz, a Levante pedig hozhatja azt a kontrafocit, amivel 5 gólt ért el a Barca ellen. (Boateng mondjuk épp eltiltott, de a Marti-Moreles páros sem gyenge elöl.) Nagyon simán előfordulhat, hogy olyan adok-kapok alakul ki a két csapat között, mint az előző idényben, amikor is hét-gólos meccsen a Celta 4-3-ra nyerni tudott. Egyértelmű, hogy a közönség szórakoztatása lesz a cél, ezzel pedig mi csakis jól járhatunk.

Címkék: sportfogadás, tipp,