Cagliari - Parma: Irány az élvonal!

2023-05-30
A Serie B-ből a Frosinone és a Genoa feljutott, de még egy hely kiadó az élvonalban, és azért az egy helyért négyen vannak versenyben.

Cagliari - Parma

Serie B - Play off

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1,58

Kezdés: 2023.05.30. 20:30

 

A Serie B-ből egy klub még feljuthat az élvonalba. Az egyik ágon Bari-Südtirol párharcot rendeznek, a másik ágon pedig a Cagliari és a Parma játszik, és a párharcok győztesei azután még megvívnak egymással a fináléért.

A sors fura fintora, hogy a Cagliari és a Parma legutóbb együtt esett ki a Serie A-ból, aztán most egy szezon után itt a lehetőség a feljutásra, ám kéz a kézben ez most nem történhet meg. Csak az egyik klubnak marad esélye kiharcolni a Serie A szereplést, így a tét jóval nagyobb, mint volt a két klub bajnoki találkozóin.

A bajnoki találkozókból épp ezért nem lehet kiindulni, hisz itt már nincs javítási lehetőség, itt már nem nagyon lehet botlani. Láttuk Angliában, hogy egy 4-0-ra elbukott első meccs után is tovább lehet jutni egy párharcból, de ez egyedi eset. Valószínűleg hasonlóval sem a Cagliari, sem a Parma nem szívesen próbálkozna.

A Cagliari és a Parma 2-1-es és 1-1-es bajnoki meccseket játszott, mindkét találkozón sok lövés, sok kaput eltaláló lövés volt, ehhez képest a 2 és 3 gól nem kirívó. Most lövésből is jóval kevesebbet várunk, szóval nagyon meglepne minket, ha összejönne a 2,5 over.

Ezek ráadásul oda-visszavágós párharcok, túl sokat kockáztatni egyik csapat sem fog. A Parma nem nyerni jár a Cagliarihoz, legutóbb még 10 éve, 2013-ban sikerült győzni, azóta 6 meccsből 4-2-0 a Parma mérlege.

A tét nagy, de ne feledjük, hogy szezon vége van szóval fogytán a csapatok ereje. Itt már sokan sérülten játszanak, kevés energiával. Konstruktív jellegű futballt már nagyon nehéz a pályára tenni. Hétfőn is láthattuk pl. a League One egyik play off meccsét a Sheffield W. és a Barnsley között, szinte helyzet nélkül játszottak le 90 percet a csapatok.

Címkék: sportfogadás, tipp,