COVID-19: Becsüljük meg a svéd hatodosztályt!

2020-03-30
A svédek még fociznak, nagyjából a világon az egyetlen ország, ahol alacsonyabb osztályú együttesek egymásnak feszülnek ezen a hétfői napon, és mivel nem igazán van konkurencia események terén, így még ezekre a találkozóra is lehet fogadásokat kötni. Nem semmi. Ki gondolta ezt úgy három hete, hogy idáig jut a világ...

Ennek a márciusnak az utolsó napjai valószínűleg fekete betűkkel kerülnek a sportfogadás történelemkönyvébe, hisz gyakorlatilag a világ sportélete megszűnt létezni. Esoccerre még csak csak-csak lehet fogadni, de igazi focira nem nagyon. Ezen a szürke hétfői napon egyelőre két darab svéd barátságos meccs jelentheti a mentsvárat, de ezekből is lehet profitot termelni. Sőt ezek a meccsek sokszor értékesebbek, mint egy el Clásicó, vagy egy nívós BL-meccs.

Västra Ingelstad IS - Skabersjö IF /2020.03.30 18:15/

Ezen a találkozón igencsak amatőr csapatokat találunk, a szónak mindenféle értelmében, hisz a svéd hatodosztályban járunk. Bár találni olyan információt is, hogy az egyik fél az 5. vonalban játszik, de igazából ez részletkérdés. Annyira azért nem elemeztük ki a svéd focit, de ha a magyar fociból indulunk ki, ez itt a megye II, vagy inkább a megye III. Azaz a legalja. A megye III, ahol már az kész siker, ha egy idegenbeli meccsre ki tud állni 11 fővel a csapat. Az a liga, ahol már az félsiker, ha a szertárban van 11 pár egyforma, és nem lyukas sportszár. Az a liga, ahol biztosan nincs egynél több tartalék labda. Az a liga, ahol ha vannak rendezők, biztosan van mellettük -vagy bennük- valahol minimum egy liter sör, és akkor még csak melegítenek a csapatok...

Ezen a svéd meccsen is érdemes majd 'online lenni', hisz egyedül az élő fogadás lehet az, amellyel hasznot húzhatunk. Ismét a gólokkal járhatunk jól, de pre-match megmondani, hogy itt mi lehet, képtelenség. Mivel a fogadók java része a gólokat várja, így könnyen a bokánkat is megüthetjük. Mi van, ha a fogadóirodák szervezik le a meccset, és meg van mondva a csapatoknak, ha lehet, gólt ne nagyon lőjenek... Azért láttunk már 0-0-t felkészülési meccsen, ezen a találkozón például 60.00-as szorzóval fizet. Ezért sem javasoljuk mi, hogy pre-match kössünk fogadást, követni kell, hogy alakul a meccs, és ha vannak helyzetet, netán gólok is, akkor kell, vagy inkább lehet további gólokkal próbálkozni. Aztán hogy ki milyen line-t választ, az már habitus, fogadási stílus kérdése is. A tétet pedig szintén mindenki igazíthatja a saját 'bankjához'

Lehet látni a youtube-on egész korrekt videókat, egész meccseket ezekről a csapatokról, ha azokba belenézünk, látjuk, hogy nem ebből az osztályból kerülnek ki a következő Thomas Brolinok. Ráadásul már a pályákból látni, hogy ez bizony kőkemény amatőr futball!

 

Näshulta GoIF - Eskilstuna FC /2020.03.30 17:45/

Erről a mérkőzésről sokat nem igazán lehet kideríteni, még annyit sem, int az előzőről. A Nashulta GoIF-nak pl. honlapja is van, más kérdés, hogy ahhoz a létrehozás óta nem nagyon nyúltak hozzá... Az Eskilstuna neve legalább ismerős, mondjuk inkább női fronton, de a bet365-nek még a csapat nevét sem sikerült helyesen leírni. Persze ezért ne fedjük meg az angol bookie-t, azért mi is bele-belehibázunk egyszer-egyszer, ami nem csoda. Ezeket a csapatokat kis túlzással csak a településük ismeri. Vagy még a településük sem. A szorzók alapján az Eskilstuna a favorit, pontosabban az Eskilstuna FC, de ha abból indulunk ki, hogy a bet365-nél például a 2. s betű is kimaradt, így inkább nem is boncolgatjuk. Lényeg a lényeg, itt élőben kell, vagy inkább lehet fogadni, mert ott derülnek ki a lényeges dolgok. Ott lehet látni, melyik csapat mit tud, lövések számából, minőségéből lehet kiindulni, pre-match fogadni csak akkor szabad, ha tisztában vagyunk a végeredménnyel. Viszont előfordulnak nagyon durva overek, nem ritkán szó szerint egymást érik a gólok, és ezeknél a meccseknél könnyen lehet szép szorzókat fogni.

Ismét csak azt tudjuk tanácsolni, kövessük ezeket a meccseket nézzük meg, hogyan alakulnak, vannak-e lövések, helyzetek, gólok, és csak akkor húzzunk overt, ha érezzük a csapatokban az affinitást a támadójáték iránt.

Ha csak az időt csalják, akkor inkább hanyagoljuk a meccset, nem kell, nem is lehet minden egyes találkozóból profitálni.

Ezekre a találkozókra a legtöbb iroda kínál majd live opciókat, mi az Unibet és a 22Bet irodákat ajánljuk, ahol a gólokra általában eltolt line-ok is vannak, így magasabb szorzókat is könnyebben csíphetünk meg, ha szerencsénk van, és belefutunk egy-egy gólzáporba. Aztán ezt a szürke hétfőt is meg tudja szépíteni egy-egy szép nyeremény, hát jelenleg ebben bízunk mi lesz. Reméljük, a két svéd meccs közül legalább az egyik értékesnek bizonyul majd sportfogadás szempontjából. Azért jobb nyerni egy svéd felkészülési mérkőzésen, mint bukni egy BL-csoportmeccsen.

Címkék: sportfogadás, tipp,