Bwin nehézségek a görög blokkolás miatt

2013-11-14
A bwin tegnap jelentette be: a harmadik negyedéves bevétele (145,7 millió euró) 21%-kal alacsonyabb az előző évinél, ami azon új stratégiájuknak köszönhető, hogy a szabályozott piacok felé fordulnak, és ahonnan a jövőben a bevételeik növekedését várják.

 

A Bwin idén áprilisban vonult ki többek között Magyarországról is, ami annyit jelent, hogy ezen időszaktól már nem fogadnak el új magyar regisztrációt az oldalon. A cég egyik vezetőjével készült riportunkban akkor okként két dolog lett megjelölve; Az egyik, hogy a készülő magyar szerencsejáték szabályozás aránytalanul magas liszenszdíjat tervez kiszabni. A másik, hogy az USA szerencsejáték piacára szeretnének koncentrálni, amiben hatalmas potenciált látnak.

 

A görög piacról azonban nem kivonultak, hanem egyszerűen kidobták (blokkolták) őket júliusban 400 más online szolgáltatóval együtt. Ennek is igen jelentős hatása volt a harmadik negyedéves eredményre a vállalat feje, Norbert Teufelberger szerint. A vezető azonban optimista. A kisebb piacokról való kivonulásukkal ugyanis számításaik szerint éves szinten 70 millió euró költséget fognak megspórolni, ami jelentősen csökkenti majd az éves veszteségi rátát.

 

Szintén tovább csökkentheti a veszteségeket az online szerencsejáték beindulása New Jersey államban, ami két hét múlva várható.

 

 

Címkék: piaci információ,