Bundesliga: Szalai csapata lehet a Bayern első áldozata

2018-08-24
A Bayern München együttese nem szokott viccelni a Bundesliga startjánál. A bajnok minden évben már a startnál tudatja a többi együttessel, hogy a tabella teteje ki van bérelve, csak a 2. helyért folyhat a versengés.

Bayern München - Hoffenheim

Bundesliga - 1. forduló

Online sportfogadás tipp: gólok száma 3 felett

Unibet odds: 1.46

Kezdés: 08.24. 20:30

 

A Bayern München nem szokott viccelni a Bundesliga szezonok rajtjánál. Bajnokként rendre hazai pályán vívhatja meg az aktuális szezon első meccsét, és rendre gólzáporos győzelemmel hangol az idényre. Íme, az utolsó 5 szezon startja, amikor a Bayern bajnokkén fogadta ellenfelét:

  • Bayern  - Leverkusen 3-1
  • Bayern - Werder 6-0
  • Bayern - Hamburg 5-0
  • Bayern - Wolfsburg 2-1
  • Bayern - Gladbach 3-1

Azt látjuk, hogy a München ezeket a meccseket behúzta, és minimum három gól mindegyik összecsapáson jött. Az öt találkozóból négyszer is eljutott minimum három lőtt gólig a bajor együttes. A keretben nagy változások nem történtek, az alapemberek közül ment Vidal és Costa, jött Goretzka, és ennyi. Győztes csapaton és győztes kereten pedig nem nagyon kell változtatni, az előző idényben 21 ponttal lett bajnok a Bayern.

A Hoffenheim viszont nem akármilyen idényt futott, Nagelsmann ezzel a Bundesliga szinten középszerű kerettel a tabella 3. helyén végzett, és ezzel BL-főtáblás lett! Érkezett egy-két játékos, viszont az látszik, hogy Nagelsmannak nem igazán kellenek az öregebb, de jó nevű focisták. Ő inkább a még éhes, 23-28 éves spílerekre szavaz, akiket még lehet motiválni, akik még nincsenek kiégve. Azt se feledjük, hogy a Hoffenheim tavaly úgy lett 3., hogy Sülét és Rudy-t, a csapat két alapemberét pont a Bayern igazolta le.

A tippünk, hogy más meccset látunk majd a Bayerntől, mint amit a DFB Kupa első összecsapásán. Ott kevésbé volt éles a bajor gárda, hazai közönség előtt valószínűleg nem lesz ennyire tompa az offenzív zóna. Ha a védelem tompa lesz, az viszont nem baj, sőt. Azt se feledjük, hogy ez Kovac mester első bajnokija a Bayern élén, és valószínűleg azt reméli, hogy csapata valami olyasmit mutat, amit a Frankfurt elleni Szuperkupa találkozón. Akkor 5-0-ra nyert a München, egy hasonló eredménnyel valószínűleg most is ki lenne békülve. Mi is.

(Egyébként az előző idényben az Allianzban 5-2-őt játszott a két csapat, de úgy, hogy a 12. percben még a Hoffenheim vezetett 2-0-ra.)

Várható kezdőcsapatok:

Bayern: Neuer-Kimmich-Süle-Hummels-Alaba-Javi Martinez-Thiago-Müller-Robben-Ribery-Lewandowski
Hoffenheim: Baumann-Nuhu-Vogt-Bicakcic-Zuber-Grillitsch-Bittencourt-Schulz-Kaderabek-Kramaric-Joelinton

Címkék: sportfogadás, tipp,