Bukhatja Sao Paulo a vb nyitó meccset

2013-11-29
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának egyik tagja szerint kétséges, hogy a Sao Pauló-i Itaquerao Stadionban rendezik-e meg a jövő évi világbajnokság nyitó mérkőzését, miután szerdán leszakadt a tetőszerkezet egy darabja, s a balesetben két ember életét vesztette.

 

A tragédia után több médiumban megjelentek olyan találgatások, melyek szerint a vb-nyitánynak inkább a riói Maracana ad majd otthont június 12-én.

 

Leszakadt az Itaquerao Stadion tetőszerkezetének egy darabja Sao Paulóban - MTI/EPA/Sebastiao Moreira

"Kétségessé vált a helyzet, mivel négy hónappal a vb előtt készen kell állnia az arénának az utolsó tesztekre. Különben kérdéses, hogy Sao Paulóban marad-e a nyitó meccs" - mondta egy belga rádióállomásnak Michel D'Hooghe, a FIFA vb tagja, hozzátéve: a sportágat irányító szervezet "nem nyugtalan, csak aggódik" a határidők miatt.

 

Delia Fischer FIFA-szóvivő szerint leghamarabb a szervezőbizottság jövő keddi ülése után várható állásfoglalás az ügyben.

 

A korábbi hírek szerint három emberéletet követelő baleset során egy daru omlott össze a fémszerkezet tetején. A televíziós felvételek alapján egy hatalmas fémdarab zuhant rá a lelátóra, s a nézőtér mellett az arénán végigfutó LED-kivetítő is megsérült.

 

A brazíliai világbajnokság szervezői hosszú ideje futnak versenyt az idővel, hogy az összes stadion készen álljon a FIFA által megadott határidőre, ennek ellenére a 12-ből az Itaquerao mellett további öt aréna nem készült még el. Ráadásul a hat közül éppen a Sao Pauló-i létesítményben álltak a legjobban a munkálatok.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,