3 milliárd vár gazdára a két lottójátékon

2013-07-26
Bár mostanság sokan elsősorban a nyaralással vannak elfoglalva, a Fortunaweb utánanézett, és kiderült, hogy a kánikula sem veszi el az emberek lottózási kedvét. Sőt!

 

A számok azt mutatják, hogy júliusban a hőmérséklettel együtt a lottóláz is egyre emelkedett. Eközben odáig jutottunk, hogy a Hatoslottón már a harmadik legnagyobb jackpotot, 1 milliárd 148 millió forintot lehet megnyerni. Ha pedig ehhez hozzáadjuk az Ötöslottó által kínált 1 milliárd  848 milliós főnyeremény értékét, akkor megállapíthatjuk, hogy már közel 3 milliárdot lehet kivinni a kasszából!

 

Igaz, hogy az Ötöslottó kereken 700 millió forinttal nagyobb főnyereményt ígér, ezúttal mégis a Hatoslottó jackpotját érdemesebb kiemelni. Egyrészt mert ezen a játékon több mint ötször nagyobb az esélyünk a telitalálatra, másrészt kisebb a „konkurencia” is, vagyis kevesebben játszanak ellenünk. Amíg az Ötöslottón  hetente 3,5-4,5 millió számkombinációt küldenek játékba a fogadók, addig a Hatoson csak 1,6-2,4 milliót. Az utóbbi játékba sokan csak azután kapcsolódnak be, amikor a jackpot átugorja az 1 milliárdos lélektani határt. 

 

Mint a lenti grafikonon is látszik, a játékkedvet a főnyeremény összege mellett még egy dolog befolyásolja igazán, mégpedig hogy van-e akció az adott héten. Előfordult, hogy a plusz sorsolások hatására pár napig megemelkedett a játékszám, majd utána visszaesett közel az előtte lévő szintre, ezért a játékszervező most úgy döntött, hogy júliusban három hétre „széthúzza” az akciós időszakot. Igaz, így most kevesebb a heti extra nyeremények száma.

 

 

Visszatérve az eredeti gondolathoz, ugyancsak a Hatoslottó mellett szól, hogy a mostaninál több pénzt csak két esetben vittek haza a második legnépszerűbb számsorsjáték történetében. Az eddigi rekordot a 2 milliárd 958 milliós hattalálatos tartja, amelyet még 2008 szeptemberében, egy péceli vasútállomáson játékba küldött szelvénnyel csíptek meg – több mint féléves halmozódás után. A második legnagyobb jackpot 1 milliárd 491 millió volt, ezt tavaly májusban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán feladott szelvénnyel nyerték meg. A harmadik legtöbb pénzt – 954 milliót – érő Hatoslottót pedig idén márciusban Hatvanban adták fel. Ez is mutatja, hogy Fortuna azért valamennyire igyekszik szétszórni a nagyobb nyereményeket az ország különböző területei között.

 

Az eddigiekből látszik, hogy a mostanihoz hasonló, milliárdot meghaladó nyeremény eddig kétszer született, a most bezsebelhető 1 milliárd 148 milliós összeg tehát a még éppen dobogós harmadik helyet foglalja el a nyeremények toplistáján. Itt jegyezzük meg, hogy 2007 májusában a jelenleginél lényegesen magasabb, 2 milliárd feletti volt a jackpot, ám akkor egyszerre 3 telitalálatos szelvényt regisztráltak, így a nyerteseknek be kellett érniük „potom” 683 millióval. Talán érdemes megemlíteni, hogy a nyertes számsor akkor a 7, 17, 18, 19, 43, 44 volt. 

 

Ennél valószínűleg jobban érdekli a játékosokat, hogy a három eddigi legnagyobb Hatoslottó-nyereményt mely számok szállították. Nos, a három dobogós esetben az volt a közös, hogy mindig akadt 4-essel kezdődő kétjegyű szám a nyerő fogatban, sőt, kétszer kettő ilyen is volt benne, mégpedig a 43-as és a számsort záró 45-ös. Rajtuk kívül még a 11-es és a 36-os fordult elő két ízben. 

 

Arra persze semmi garancia nincs, hogy ezek a tendenciák következő 1 milliárd feletti nyereménynél is folytatódnak, hiszen számsorsjátékról lévén szó, minden leginkább Fortuna asszony kegyein múlik.

 

További lottóérdekességek itt