Brighton-Liverpool: Főhet Klopp feje, elfogytak a belső védői!

2019-01-12
A Liverpool elveszítette a Man. City elleni bajnokit, így a nagy rivális ismét lőtávolba került. Az FA Kupából is búcsúztak a Vörösök, ami vélhetően 'tervezve volt', de a tény ettől még tény marad, zsinórban kétszer kapott ki a Liverpool. A Brighton ellen már a remi is vereséggel érne fel.

Brighton - Liverpool

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 felett

Unibet odds: 1,75

Kezdés: szombat, 16:00

 

Ha minden igaz, Klopp mester irányítása alatt a Liverpool nem veszített bajnokit kétszer egymás után. Nehéz lenne elképzelni, hogy ez a sorozat most fog megszakadni. Már csak azért is nehéz, mert a Brightonnál is vannak megoldandó feladatok.

Többek közt Bernad sérülése, vagy az, hogy Jakhanbash mellett a kezdő kapus, Ryan sem játszhat, hisz a párhuzamosan zajló Ázsia Kupán vesz részt. Egyébként a Brighton elég jó szériát fut, 13. a PL-ben, és az FA Kupában is állva maradt. A hangulat valószínűleg jó, egyelőre különösebb nyomás nincs Murray-éken.

A Liverpoolon viszont van nyomás, hisz ha Klopp nem is meri kimondani, a bajnoki cím a cél. Ennek rendelte alá vélhetően az FA Kupát is, nem volt ő annyira szomorú, hogy kiesett a 'pool. Viszont a védők fogynak, Matip és Gomez eleve sérüléssel bajlódott, de kidőlt Lovren is, és van Dijk sem teljesen egészséges. Egyébként pedig brutális, milyen sokat játszik a holland védő, és ezt milyen magas minőségben. Szinte csoda, hogy Klopp a Wolves elleni FA Kupa meccsen pihentette. Bajnokit még nem mulasztott, és bár nem 100%-os, mindenképp játszani fog.

A másik belső védő Fabinho lehet, mindenképp egy szűrőt kell hátra rendelni a középpályáról. Ha nem a brazil, akkor esetleg Milner, aki talán csak kapus nem volt a 'poolnál. A középpályára így befér a kezdőbe Keita, aki Wijnaldum és Henderson mellett játszik. Elöl nincs gond, mindenki egészséges, de valószínűleg a Salah-Mané-Firmino trió kezd. Nem volt még szó a szélekről, ahol AA és Robertson játszik majd, az FA-kupában mindketten pihentek.

A tippünk, hogy a Liverpool visszatér a helyes útra, de nem zárjuk ki, hogy a Brighton is villan. Azért Fabinho nem echte belső védő, nem is játszottak együtt van Dijkkal, lehetnek ott problémák. Viszont az is tény, hogy a 'pool azért mostanában elég szépen meg szkta szórni a Brightont. Mióta visszatért a PL-be, három meccsen 10 gólt kapott a Vörösöktől. A The American Express Community Stadionban egyszer játszottak a feljutás óta, akkor Firminóék 5-1-re nyertek. Most is a gólok felé indulunk, a Liverpoolnak a belső védői fogytak el, a hazaiak pedig nem számíthatnak Ryanre, a kezdő hálóőrre, miközben a támadó szekció -főleg a védelmekhez képest- mindkét oldalon egyben van. A szorzó is rendben van, ha Salah-ék nem pazarolják el a ziccereket, akkor a tippel nem lesz különösebb probléma. 

Címkék: sportfogadás, tipp,