Brazília-Svájc: Este Neymarék is bemutatkoznak

2018-06-17
A torna egyik favoritja Brazília Svájc ellen kezd a tornán. A Selecaónak nem igazán szokott menni az európai kontinensen, de simán lehet, hogy épp most törik meg a jeget Firminóék

Brazília - Svájc

Online sportfogadás tipp: Lapok száma 2.5 felett

Unibet odds: 1.40

Kezdés: vasárnap, 20:00

 

Lement már pár meccs a vb-n, és kezdenek látszódni a tendenciák. Ezen a tornán a VAR-nak köszönhetően megnőtt a büntetők száma, míg a sárga és a piros lapok száma csökkent. (Sorozatban öt mérkőzésen volt büntető a vb-n, ami nem semmi, és ez a széria még folytatódhat.)

Csak szombaton a VAR-nak köszönhetően két olyan büntetőt láthattunk, amit a videós asszisztensek nélkül nem. Volt két egyértelmű büntető is, Umtiti kezezése, és a horvátok meccsén Mandzukic lebírkózása egyértelműen tizenegyest ért. Viszont Gassama simán engedte a játékot, amikor a perui játékost kigáncsolták, ha nem szólnak rá, Peru egy jogos tizitől esik el.

Szóval eddig a VAR csak pozitívum, és a goal line technológia is az, Pogba gólját ugyanis szabad szemmel aligha lehetett volna megítélni. Ha nincs a goal line technológia, lehet marad az 1-1...

A lapok száma viszont (egyelőre) kevesebb, korábban lazán 5-6 sárgát felmutattak átlagban a vb-ken, itt most nincs ennyi lap. Lehet, hogy az 5-6 este sem lesz meg, de három legalább. Eleve ott a spori, a mexikói César Arturo Ramos, aki saját bajnokságában hozzá van szokva a lapok osztogatásához. Fiatal, 34 éves játékvezető, de évek óta fúj a CONCACAF zóna találkozóin. Persze ez neki is mélyvíz, azért egy Brazília-Svájc picit más, mint egy Guatemala-Costa Rica.

A braziloknál sok cselgép van, elég csak Neymart említeni, aki eleve szereti felrúgatni magát. Nála a műesés is játszhat, olyan játékos, aki képes lapokat generálni. De Coutinho, Firmino is ilyen, ahogy Marcelóban is bízhatunk. Ő is sokat jön fel, aztán vagy őt foultolják, vagy ő ránt vissza valakit visszafutás közben. Gabriel Jesust sem egyszerű tartani, és ha lap, akkor Casemiróban is bízhatunk.

Persze a svájciakat sem félteni, főleg nem Dzemalit és Xhakát. De kellemetlen játékos Seferovic is, és a helvét védelem oszlopa, Schar is képes elkésni egy-egy szerelésnél, márpedig akkor rendre képes sárgáért cserébe felrúgni egy ellenfelet.

Valószínű, hogy a tempóval sem lesz baj, és akkor a lapok is jönni fognak.

Címkék: sportfogadás, tipp,