Brazil foci: megmenekülhet a kieséstől a címvédő

2013-12-11
A rivális Portuguesa hibája miatt megmenekülhet a kieséstől a brazil labdarúgó-bajnokság címvédője, a Fluminense.

 

A Portuguesa a Gremio elleni zárófordulós mérkőzésén nem mindennapi hibát követett el, ugyanis pályára küldte azt a Hevertont is, aki kétmeccses eltiltásából még csak egyet töltött le.

 

A klub alelnöke kedden elismerte, hogy a csapat jogásza félretájékoztatta őket a középpályás eltiltásával kapcsolatban.

 

A szabályok szerint egy játékos jogosulatlan szerepeltetéséért négy pont levonás jár Brazíliában, márpedig ha az illetékes testület szerdán ennek megfelelően jár el, akkor a Portuguesa a Fluminense mögé kerül, s kiesik, míg a négyszeres győztes gárda marad az élvonalban.

 

A Fluminense az egész szezonban nagyon gyengén szerepelt, s az utolsó körben is csak nehezen, a hajrában szerzett góllal verte 2-1-re a Bahiát. A riói csapat végül 46 ponttal zárt a 17., legjobb kieső helyen. A 48 pontos Portuguesa 12. lett 48 ponttal, a levonással viszont visszacsúszna a Fluminense mögé.

 

A Fluminense az első csapat, amely címvédőként búcsúzhat az első osztálytól.

 

A pontvadászat másik nagy búcsúzója, az ugyancsak négyszeres bajnok Vasco da Gama 18. lett, ám halvány remény még az ő esetében is van a bennmaradásra. A Vasco ugyanis azt akarja elérni, hogy a szurkolói összecsapások miatt félbeszakadt, majd 5-1-re elveszített, Paranaense elleni mérkőzésük eredményét változtassák meg.

 

A sportügyekben döntő testület képviselője szerint erre kevés az esély, ám ha mégis elfogadják a Vasco panaszát, s a riói együttes megkapja a három pontot, akkor sikerülhet a túlélés, miután a Portuguesához hasonlóan a Flamengo is jogosulatlanul szerepeltett egy játékost a záró fordulóban.

 

A Flamengo 49 ponttal a 11. lett a mostani kiírásban, a négy pont levonás után viszont már csak 45 pontja maradna, ami a 44 pontos Vascónak kedvezne, ha szerdán megváltoztatják a Paranaense elleni meccse eredményét.

 

A vasárnapi záró kör után a Fluminense és a Vasco da Gama mellett a Ponte Preta és a Nautico esett ki. Az első helyet a Cruzeiro szerezte meg, a Gremio és az Atlético Paranaense előtt.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,