Bravúros győzelmet aratott Babos

2013-04-04
A 19 éves magyar teniszező a világranglista 17. helyén álló Ana Ivanovicot búcsúztatta a nyolcaddöntőben.

 

A címvédő Babos Tímea bravúros győzelmet aratva búcsúztatta a világranglista 17. helyén álló Ana Ivanovicot szerdán a 235 ezer dollár összdíjazású monterreyi keménypályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében.

 

A női versenyeket szervező WTA honlapja szerint a magyar játékos 1 óra 49 perces csatában verte a 25 éves, korábbi világelső szerb sztárt, aki szabadkártyával indult, és a nyitókörben gémet sem veszített az orosz Marta Szirotkina ellen.

 

"Nagyon jó volt visszatérni a centerpályára! Az elején még Anának szurkoltak többen, de a folytatásban már inkább mellettem volt a közönség. A harmadik szettben, 4:2-nél volt egy nagyon szoros gém, amelyben egyenlőnél legalább egy percig állt a játék, a szurkolók ugyanis annyira biztattak bennünket" - idézte fel a meccset a soproni teniszező, kifejtve, hogy jól játszott, az adogatásai jól sikerültek, de még nem volt olyan jó a teljesítménye, mint tavaly.

 

A világranglistán 123. Babost saját bevallása szerint egyáltalán nem zavarta, hogy későn kellett pályára lépnie, inkább feldobta a hangulat, bár sokat vártak, mert hosszú meccs volt előttük:

"Szeretek ennyi ember előtt játszani, egy ilyen esti találkozóra mindig sokan jönnek össze." A 19 éves Babos következő ellenfele a román Monica Niculescu lesz.

 

Eredmény:

nyolcaddöntő: 

Babos Tímea-Ivanovic (szerb, 4.) 7:5, 3:6, 6:2

 

Forrás: MTI

 

Címkék: tenisz,